Societat 16/08/2013

El 80% dels assistents al Circuit Festival de Barcelona ja són estrangers

L'esdeveniment gai i lèsbic més important d'Europa mantindrà la xifra dels 70.000 assistents de l'any passat

Acn
2 min
Un dels actes del 'Circuit Festival' a l'Illa Fantasia / MANOLO GARCÍA

BarcelonaEl Circuit Festival complirà l'objectiu marcat per aquesta edició i mantindrà la xifra dels 70.000 assistents que va aconseguir l'any passat, amb motiu del seu cinquè aniversari. El públic estranger creix una mica més i ja frega el 80% del total.

L'esdeveniment gai i lèsbic més important d'Europa, que va arrencar el 8 d'agost i finalitza aquest diumenge, ha passat de comptar amb turistes vinguts principalment d'Europa a tenir un abast mundial, gràcies a un nombre creixent de públic vingut del Brasil, els Estats Units, Egipte, el Líban, Rússia, Austràlia i, fins i tot, Tailàndia o la Xina.

Segons han apuntat els organitzadors, aquest creixement s'atribueix al context econòmic d'aquests països, però també "a la falta de tolerància i llibertat existent en alguns" d'aquests territoris. Això fa, segons assenyalen, que el públic homosexual que es pot permetre viatjar opti per una destinació vacacional per poder gaudir lliurement del seu temps lliure sense haver d'amagar la seva orientació afectiva.

L'elecció de les dates del festival aquest any, que ha començat una setmana més tard que en l'edició anterior, ha permès que el públic vingut de països àrabs hagi tornat a ser un dels més nombrosos, ja que les dates es van modificar, en part, per no coincidir amb el Ramadà, expliquen els organitzadors del festival. Per tot plegat, aquesta edició ha consolidat "definitivament" Barcelona com el punt de trobada gai internacional durant la primera quinzena d'agost.

Des d'aquest divendres 16 i fins diumenge, 18 d'agost, el Circuit Festival oferirà més festes i activitats en diferents localitzacions de Barcelona, l'Hospitalet i Sant Adrià. Dissabte a la nit se celebraran els esdeveniments centrals, mentre que diumenge arribaran les festes diürnes de comiat: La Llet! per als homes, a l'Atlàntida Barcelona, i Splash! Girls Closing Party, al complex esportiu de l'Hospitalet Nord.

Les dates per a l'edició 2014 del festival s'anunciaran al setembre.

stats