Societat 16/08/2017

Una associació animalista denuncia la mort d'un bou embolat a les Terres de l'Ebre

És la segona mort d'un animal enguany en aquests espectacles

Efe
1 min
Imatge d’un bou embolat, una de les tradicions més criticades que encara està permesa,  de les festes de la Sénia de l’1 de setembre de l’any passat.

Terres de l'EbreL'organització de defensa dels animals AnimaNaturalis denunciarà al departament d'Interior la mort d'un bou embolat a Deltebre, a les Terres de l'Ebre. Segons l'entitat, aquesta és la segona mort d'un bou aquest any durant un bou embolat, un tipus d'espectacle que se celebra en diverses localitats de Catalunya i que la llei no prohibeix, a diferència de les curses de braus.

La plataforma ja va advertir en un comunicat abans que comencessin les festes de Deltebre que els bous embolats vulneraven l'ordenança municipal que considera que aquesta activitat constitueix una "infracció molt greu" i sanciona qualsevol pràctica que "causi sofriment o danys físics i psicològics" als animals amb multes que poden arribar a 20.000 euros, segons ha explicat l'organització.

Per això, la directora de l'entitat, Aïda Gascón, ha afirmat que la llei és "massa laxa" amb els ajuntaments i ha dit que es plantegen incloure el consistori en la seva denúncia.

stats