TRÀNSIT
Societat 27/06/2013

Una associació de conductors denuncia que Catalunya quadruplica la mitjana de radars a les carreteres

Segons Dvuelta, les carreteres catalanes tenen 18 radars per cada 1.000 km, mentre que la mitjana estatal és de 5. Catalunya té un quart de tots els radars de l'Estat

Ara
1 min

BarcelonaLes carreteres catalanes tenen més radars detectors de velocitat que cap altra comunitat autònoma, segons les dades recollides per Dvuelta, una organització de defensa dels drets dels conductors.

Els càlculs de Dvuelta comptabilitzen 18,02 radars per cada mil quilòmetres de carretera a Catalunya. La mitjana espanyola és de 5,09.

L'altra comunitat autònoma amb més radars és el País Basc, que en té 13,30 per cada mil quilòmetres. L'organització destaca que les dues comunitats amb més detectors de velocitat són precisament les que tenen transferides les competències en matèria de trànsit.

En termes absoluts, dels 844 radars de les carreteres espanyoles, 217 es troben a Catalunya. La província amb més detectors és Barcelona, que en té 101. Girona en té 37, Lleida 38 i Tarragona 41. Dvuelta destaca que cadascuna de quatre les províncies catalanes supera en xifres absolutes la Comunitat de Madrid, que té 36 radars.

stats