Societat 19/06/2019

L'associació Dret a Morir Dignament confia que la llei de l'eutanàsia arribarà aquesta legislatura

L'entitat ha celebrat una jornada al Parlament amb la participació de l'activista Ángel Hernández

Ara
2 min
La presidenta de l'associació Dret a Morir Dignament, Isabel Alonso, i Ángel Hernández, que va ajudar a morir la seva dona, María José Carrasco, durant la jornada sobre eutanàsia al Parlament de Catalunya.

BarcelonaLa despenalització de l'eutanàsia arribarà aquesta legislatura "seguríssim", segons la presidenta de l'associació Dret a Morir Dignament (DMD) Catalunya, Isabel Alonso. Ho ha dit aquest dimecres al Parlament de Catalunya, durant la jornada 'La legalització de l'eutanàsia: una necessitat inajornable', i acompanyada d'Ángel Hernández, l'home que l'abril passat va ajudar a morir la seva parella, María José Carrasco, amb esclerosi múltiple des de feia 30 anys, i que l'ARA va poder entrevistar ahir. "Ja no hi ha marxa enrere", va assegurar Hernández sobre la idea d'aprovar una llei que reguli aquesta pràctica.

La trobada ha reunit aquest dimecres representants de tots els grups parlamentaris tret del PPC, que no va respondre a la convocatòria, en paraules d'Alonso. L'oposició dels populars no és nova: si bé semblava que el juny passat el grup socialista i el de Podem comptaven amb prou suport al Congrés per tirar endavant una norma que regulés l'eutanàsia en situacions de "malaltia greu i incurable, o de discapacitat crònica greu", el PP i Cs van fer servir la seva majoria a la mesa del Congrés per bloquejar-ne la tramitació i fer-la descarrilar.

Alonso ha anunciat que, cada any, l'entitat rep unes 700 peticions d'informació: aproximadament un 10% corresponen a persones que es troben en "situacions terribles" i que "volen anticipar-se a una mort segura". En aquest sentit, la presidenta de DMD es mostra esperançada amb la idea que el Congrés aprovi aquest cop, d'una vegada per totes, la llei de despenalització de l'eutanàsia.

El ple del Parlament va aprovar dijous passat una proposició de llei per tornar a demanar la regulació d'aquesta pràctica, amb 124 vots a favor, de Cs, JxCat, ERC, el PSC, CatECP i la CUP, i 4 en contra, del PPC i del diputat d'Units per Avançar Ramon Espadaler, i l'abstenció d'un diputat de JxCat.

Durant l'acte, Hernández ha estat el destinatari de diversos missatges de suport dels representants polítics. "Vas arribar on aquest país no ha arribat i vas convertir aquest acte d'amor en un acte de dignitat. Les mans que, amb amor, ajuden, mai les hauríem d'equiparar amb les mans que maten", ha agraït la socialista Assumpta Escarp.

stats