SOCIETAT
Societat 05/01/2012

Les associacions de gitanos i senegalesos s'uneixen per mantenir la bona convivència al Besòs

En una roda de premsa conjunta, les dues comunitats han volgut unificar el seu missatge i repetir que l'assassinat va ser un fet aïllat

Laura Díaz-roig
1 min
Els representants de totes les entitats

Barcelona"Estem de dol pel nostre company, però no estem enfrontats amb la comunitat gitana". En català i acompanyat per diversos representants d'altres comunitats del barri, el president de la Coordinadora de Senegalesos de Catalunya, Amadou Boka Sa, ha vulgut destacar avui la postura de la seva comunitat i recordar que l'assassinat del jove senegalès el passat dimarts a mans d'un home d'ètnia gitana va ser "un fet aïllat". El nostre propòsit és conviure en pau, buscar la bona convivència en el país on hem decidit viure, que és Catalunya", ha dit.

El president de la Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya, José Santos, ha mostrat la solidaritat del seu poble amb la comunitat senegalesa per uns fets "que no haurien d'haver succeit". "No és un enfrontament entre comunitats, és entre dos persones", ha destacat Santos, que ha proposat crear una plataforma multicultural per tractar aquests temes: "Gran part de la nova immigració viu a barris marginals, que és on nosaltres vivim. Necessitem més mitjans per buscar la convivència".

Boka Sa també ha explicat que els seus mediadors treballen des de dimarts a la nit amb la comunitat per calmar els anims, mantenir la calma entre els senegalesos, i explicar que ara és la justícia la que s'ha de fer càrrec de condemnar els culpables. També ha apel·lat a la resposabilitat dels mitjans de comunicació. A la reunió també han assistit representants de moltes comunitats com la romanesa, o la pakistaní.

stats