Societat 22/07/2015

Salut confirma l'aturada del consorci sanitari de Lleida fins a la pròxima legislatura

El departament es reuneix al Parlament amb tots els grups i deixa en mans del proper Govern la decisió final

Ara
1 min
Imatge de l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

BarcelonaEl departament de Salut ha confirmat aquest dimecres l'aturada del consorci sanitari de Lleida fins a la pròxima legislatura. En una reunió al Parlament amb tots els grups parlamentaris per explicar les al·legacions rebudes al pla que preveia la unificació en un sol ens de la majoria de les institucions sanitàries de la zona –inclòs l'Hospital Arnau de Vilanova, que forma part de l'Institut Català de la Salut (ICS)–, Salut ha ratificat que no farà cap pas més i que, en tot cas, serà el pròxim Govern escollit el 27-S el que prengui la decisió final, han confirmat fonts dels departament que lidera Boi Ruiz.

La diputada d'ICV-EUiA per Lleida, Sara Vilà, un dels grups que ha criticat més la creació d'aquest consorci juntament amb la CUP, ha puntualitzat que, en qualsevol cas, el departament ha defensat el consorci com la millor solució per a la prestació sanitària a Lleida, i ha deixat la porta oberta a implantar-lo després de les eleccions.

CiU i ERC ja havien acordat a l'abril l'aturada del consorci de Lleida, almenys "mentre no hi hagi un consens al territori que pugui avalar aquest projecte". Tot i així, l'oposició temia que el departament aprofités l'estiu per fer algun pas endavant en un projecte que ha portat a la cambra catalana en diverses ocasions i que havia aixecat una forta oposició al territori.

stats