Urbanisme
Societat 24/10/2022

Aturem Hard Rock demana al Govern que abandoni ja el projecte

L'entitat assegura que hi ha un altre informe que també desaconsella el macrocomplex per risc químic

3 min
El portaveu de la plataforma Aturem Hard Rock, Eloi Redón

TarragonaEl portaveu de la plataforma Aturem Hard Rock, Eloi Redón, ha valorat aquest matí l'informe negatiu que ha redactat el departament d'Acció Climàtica sobre la creació del macrocomplex turístic i ha avisat que "es compleixen totes les variables perquè aquest projecte es vagi allargant i allargant". Davant d'aquesta previsió, i deu anys després de projectes, modificacions i sentències, Redón ha dit: "Millor aturem-lo ja".

El portaveu de la plataforma ha considerat que l'informe d'Acció Climàtica, avançat pel diari ARA, és "demolidor" i que no n'hi ha prou en fer alguna modificació perquè acabi complint els mínims criteris mediambientals sinó que cal "refer-lo de nou". Aquest procés podria durar mesos. A més, Redón ha advertit que el macrocomplex turístic podria tenir encara un nou entrebanc: el risc d'accident químic. Segons ha advertit, l'informe de viabilitat que ha de redactar la direcció general d'Indústria, que depèn del departament d'Empresa, també seria desfavorable, ja que les instal·lacions es volen construir massa a prop del polígon químic sud i hi hauria risc en cas que es produís algun accident a la planta. Redón ha explicat que, si es confirma que aquest informe també és negatiu, seria la fi del polèmic projecte, ja que una de les principals condicions dels impulsors del complex és que no es redueixi l'edificabilitat. Fonts del departament d'Empresa consultades pel diari ARA, però, han assegurat que l'informe sobre el risc químic "encara no està acabat" i no han confirmat ni desmentit les afirmacions de Redón.

En una roda de premsa davant de la delegació territorial del govern de la Generalitat, l'entitat ecologista ha denunciat que el fet que, deu anys després, "les institucions locals i nacionals segueixin apostant per exactament el mateix macrocomplex hoteler amb casinos demostra la falta de visió dels polítics".

BCN World duplicarà els ingressos de l’impost del joc.

Poca confiança en ERC

La sortida de Junts per Catalunya del govern de la Generalitat ha deixat en mans dels republicans la conselleria de Territori, clau en l'aprovació del projecte. "Ara tot depèn d'ERC", ha dit Redón, però ha afegit que no tenen "gaire confiança" que els republicans vulguin aturar el Hard Rock i ha recordat que el president Pere Aragonès ja va reservar una partida econòmica dels pressupostos d'aquest any per tirar endavant el projecte.

L'alcalde de Vila-seca, Pere Segura, en canvi, ha tret ferro a l'informe d'Acció Climàtica i ha apuntat que el macroprojecte podrà tirar endavant després de les modificacions escaients, segons informa l'ACN. Segura ha insistit que es tracta d'un pla "molt important" per al futur del Camp de Tarragona i ha lamentat que "no és normal que estiguem deu anys tramitant, discutint i discernint determinades qüestions". Per la seva banda, l'alcalde de la segona localitat afectada, Salou, considera que l'informe "no invalida" el complex. Això sí, Pere Granados critica la "coordinació" entre Territori i Acció Climàtica, que creu que podria ser millor.

El mateix ha fet el PSC, que continua defensant el projecte. La seva portaveu, Èlia Tortolero, afirma en declaracions a l'ARA que "Catalunya no pot deixar perdre projectes i oportunitats com aquesta". També treu ferro a l'informe dient que és "preliminar" i que les al·legacions són "salvables", informa Marc Toro.

El pla director urbanístic (PDU) redactat l'any 2016 es va haver de modificar després que la plataforma No Juguem, Aturem Hard Rock el denunciés als tribunals i la justícia dictaminés el 2020 que s'havia de modificar el projecte. El febrer del 2022 es va aprovar inicialment un nou pla amb les modificacions però, segons l'informe d'Acció Climàtica, continua sense complir els requisits.

stats