Societat 08/01/2019

Controlat el foc d'Arties, a la Vall d'Aran, que ha cremat unes 240 hectàrees de pastures

Els bombers s'han enfrontat a situacions complicades, com ara l'aparició de nous focus per rodolament o despreniment de pedres

Acn
1 min
Imatge del pendent que hi ha a la zona on els Bombers treballen per apagar el foc

VielhaEl foc d'Arties, a la Vall d'Aran, que crema des de diumenge, ha estat donat per controlat aquest dimarts a la tarda, segons han informat els Bombers. Es calcula que l'incendi ha cremat unes 240 hectàrees de pastures en una zona escarpada d'alta muntanya allunyada de nuclis habitats. Una trentena d'efectius i dos helicòpters, entre els Bombers de la Generalitat i Pompièrs d'Aran, han continuat remullant la zona.

La dificultat que presenta l'orografia de la zona afectada ha fet que el foc no s'hagi pogut controlar fins aquest dimarts. Els efectius han accelerat les tasques d'extinció davant la previsió d'un canvi de temps que pogués complicar la situació. Els equips s'han enfrontat a situacions complicades, com ara l'aparició de nous focus de flames per rodolament –pels troncs d'arbres incendiats que cauen muntanya avall– o per despreniment de pedres.

Els últims dies han estat "extremadament secs" al Pirineu i per això, segons els Bombers, el foc s'ha propagat amb "molta intensitat".

stats