Societat 26/07/2019

L'Audiència de Barcelona arxiva el cas sobre l'espionatge dels Mossos a polítics

Es tractava de documentació interceptada quan s'enviava a la incineradora de Sant Adrià de Besòs

Ara
2 min
Agents de la Policia Nacional s'enduen la documentació

BarcelonaL'Audiència de Barcelona ha arxivat el cas sobre el presumpte espionatge dels Mossos d'Esquadra a figures de l'àmbit polític, una documentació que el cos policial duia a la incineradora de Sant Adrià de Besòs l'octubre del 2017, però va ser intervinguda per la Policia Nacional amb una autorització de la jutge Carmen Lamela. Les querelles i denúncies contra els Mossos ja les va arxivar el jutjat d'instrucció número 22 de Barcelona i ara és l'Audiència la que considera que "l'obtenció d'informació" de la policia catalana no constitueix cap "delicte".

"L'obtenció de la informació la van realitzar funcionaris públics a través de la percepció directa" i en "espais públics", sense "registres informàtics" ni utilitzant "instruments d'indagació invasius de la vida privada ni en espais íntims" dels afectats, la majoria persones vinculades a partits i entitats constitucionalistes, com polítics de Ciutadans o membres de Societat Civil Catalana. En l'escrit, els magistrats neguen la tesi de la Fiscalia i els querellants que qualificaven com a "seguiments" els treballs dels policies catalans: "Hi va haver actes de cobertura de concentracions i manifestacions públiques i, en aquest context, identificacions de persones assistents".

"Això qüestiona la tesi que hi va haver una ordre general d'investigar rivals polítics", diu la interlocutòria després d'enumerar els arguments per fer el control policial a diferents personatges, vinculats tots a motius de seguretat, i pel fet que hi havia també "fitxes" i documentació de persones vinculades al "jihadisme" o "organitzacions anarquistes" o "d'ultradreta".

El Sindicat de Policies de Catalunya (SPC), amb representació als Mossos, va ser un dels querellants per aquest cas, després que es difongués l'informe de la Policia Nacional que apuntava que s'havien espiat personalitats vinculades a l'unionisme, des de polítics fins a organitzacions.

stats