Societat 02/08/2013

Uns 200 auxiliars forestals segueixen sense equip ignífug de protecció

La secció sindical dels Bombers d'UGT denuncia que encara no tenen les noves granotes tot i que la Generalitat va assegurar que arribarien dimecres passat

Europa Press
1 min
Diferents dotacions dels Bombers han treballat en l'extinció de l'incendi declarat aquest divendres a la tarda

BarcelonaLa secció sindical dels Bombers de la Generalitat d'UGT ha avisat aquest divendres que els 200 auxiliars forestals que no tenen l'equip de protecció individual homologat encara no han rebut les noves granotes ignífugues, malgrat que des de la direcció general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments van prometre que arribarien dimecres passat.

Fonts de la direcció general han confirmat que encara no han arribat els equips perquè hi ha hagut problemes de transport aeri a l'aeroport de Singapur (els equips es confeccionen a l'Índia). El govern preveu que podran enviar-los aquest divendres i que els auxiliars podran disposar-ne a partir de dilluns.

En un comunicat, UGT ha avisat que davant de l'actual onada de calor i l'alt risc d'incendi "qualsevol situació de risc o accident que es produeixi amb un treballador sense la roba de protecció adequada serà responsabilitat del màxim comandament operatiu". "Volem afirmar amb rotunditat que l'administració no compleix amb els requeriments de la Inspecció de Treball, i que això afecta la seguretat dels seus treballadors", han lamentat.

Els sindicats dels Bombers de la Generalitat CCOO, UGT i Catac van criticar aquest dilluns que 205 auxiliars d'ofici forestal (AOF), dels 620 contractats aquest any per a la campanya forestal de l'estiu, no poden treballar en primera línia de foc per falta de l'equip de protecció individual adequat. El director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Ramon Parés, va explicar dilluns que els auxiliars han tingut equips ignífugs antics a la seva disposició des del 3 de juliol, quan van començar a treballar en la campanya, per la qual cosa en cap moment "hi ha hagut cap problema de seguretat".

stats