Societat 27/03/2014

Un vaixell confós amb un avió caigut al mar mobilitza els serveis d'emergències

Confusió després que el servei d'emergències informés que un avió havia caigut al mar a prop de Gran Canària. Diversos veïns havien trucat al 112 en veure el que semblava la cua d'un avió. Es tractava, en realitat, d'un remolcador que transportava una embarcació especial

Efe
2 min
avió

Las PalmasUns ciutadans que han confós una embarcació amb la cua d'un avió, i el servei d'emergències que ha donat credibilitat a la notícia. És tot el que ha calgut per mobilitzar els serveis d'emergència a Gran Canària, convençuts que un avió de passatgers havia caigut al mar. Després d'uns minuts de confusió, Aena ha desmentit l'accident.

Durant uns minuts semblava que la tragèdia havia arribat a Gran Canària. La imatge d'un vaixell remolcant una embarcació singular, vista des de lluny, ha fet pensar molts veïns que es tractava de la cua d'un avió que havia caigut al mar. Un portaveu d'Aena ha explicat que els seus serveis van rebre a través del 112 un avís de possible accident aeri a la costa de Gran Canària, al qual en un primer moment es va donar credibilitat, de manera que es va posar en alerta els seus serveis.

L'avís va ser transmès a la mateixa ministra de Foment, Ana Pastor, que justament es trobava en aquells moments a la seu del govern de les Canàries amb el president de la comunitat autònoma, Paulino Rivero, i els directors dels mitjans de comunicació de les illes. La sensació de tragèdia no va cessar fins que un helicòpter de l'exèrcit de l'aire, desplaçat a la zona, va comprovar que es tractava d'un vaixell lleugerament escorat, que estava sent remolcat per un altre. Paral·lelament, el control aeri de les Canàries va certificar que no faltava cap avió en les seves pantalles de seguiment.

El cert és que alguns veïns van confondre des de la costa aquesta imatge amb la d'un avió flotant, la qual cosa va posar en marxa tota la cadena d'esdeveniments. De fet, el 112 de Canàries va llançar al seu Twitter el missatge: "Control Canàries confirma cau al mar d'avió a 2 milles costa #GranCanaria a l'altura de Jinamar. Es desconeix el nombre de passatgers".

Divuit minuts després, el mateix 112 aclaria a la mateixa xarxa social que no hi havia hagut cap accident aeri i que el control aeri, l'exèrcit de l'aire i l'helicòpter del Grup d'Emergències i Salvament confirmaven que es tractava "d'un remolcador tirant d'una embarcació".

stats