La Generalitat instal·la a l'aeroport del Prat un centre de coordinació d'atenció als familiars de les víctimes

Espadaler dirigirà les tasques des de la Terminal 2 de l'aeroport i Ortega es desplaça als Alps

La Generalitat ha instal·lat a l'aeroport del Prat un centre de coordinació per a l'atenció als familiars de les víctimes de l'avió estavellat, que establirà a la Terminal 2. El conseller de l'Interior, Ramon Espadaler, dirigirà les tasques des de l'aeroport, mentre que la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, es desplaça als Alps amb un equip d'Exteriors de la Generalitat, segons han explicat fonts del Govern.

El Col·legi de Psicologia de Catalunya prepara un equip per atendre els familiars

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya ha començat a preparar el seu equip de psicòlegs d'emergència per atendre els familiars dels passatgers que viatjaven a l'avió que s'ha estavellat aquest dimarts al matí als Alps.

Una portaveu del Col·legi de Psicòlegs ha explicat a Efe que estan a l'espera que el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i Protecció Civil activin el protocol d'accidents amb víctimes múltiples perquè els professionals es posin a disposició de les famílies.

La Generalitat, d'altra banda, recomana als familiars dels possibles passatgers de l'avió accidentat que truquin al 012 per demanar informació.

Per a informació des de fora de Catalunya, la Generalitat ha habilitat el 902 400 012.

L'avió estavellat és un Airbus A320 que efectuava el trajecte entre Barcelona, de l'aeroport del qual s'havia enlairat a les 10 del matí d'avui, i Düsseldorf de la companyia Germanwings, segons han confirmat a Efe fonts pròximes a aquesta aerolínia.

 

Germanwings habilita una línia d'emergència

La companyia ha habilitat un telèfon d'atenció als familiars de les víctimes: és el 800 11 33 55 77 (amb el prefixe +49 des de Catalunya). El telèfon d'emergències de la Generalitat 012 ha rebut fins a les 15.20 hores un total de 660 trucades per demanar informació sobre l'accident d'avió.