Societat 01/06/2016

Ballesteros desmenteix el COE i diu que Tarragona 2017 no corre perill

L'alcalde confirma que l'organització necessita 9 milions d'euros més de l'Estat

Dani Revenga
2 min
L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, minuts abans de començar la roda de premsa

TarragonaL’alcalde de Tarragona i president del Comitè Organitzador dels Jocs Mediterranis que la ciutat ha d’organitzar el mes de juliol del 2017, Josep Fèlix Ballesteros, ha sortit al pas de les declaracions del secretari general del Comitè Olímpic Espanyol, Víctor Sánchez, que va disparar les alarmes alertant que Tarragona 2017 tenia "dificultats econòmiques", que la situació era "seriosa i greu i amenaça la celebració dels Jocs", i que l’organisme prendria "decisions immediates si era necessari". Ballesteros, però, ha assegurat, un cop més, que els Jocs no estan en perill.

Tot i això, el màxim responsable de l’organització ha reconegut que l’esdeveniment necessita nou milions de l’Estat –que se sumarien als 3,4 que ja ha aportat– per completar el seu pressupost operatiu i ha avisat que els Jocs sí que estarien amenaçats si aquests diners no es garanteixen "en un període raonablement breu". En concret, Ballesteros ha assegurat que l’organització pot aguantar fins a la tardor, però que "esperem que estiguin confirmats abans que s’acabi el mes de juliol".

L’arribada d’aquests fons de l’Estat depèn, però, que es formi un nou govern a Madrid, un escenari d’un calendari molt incert. Ballesteros reconeix que "la inestabilitat política està endarrerint que es concretin els recursos que necessitem", però es mostra confiat que després de les eleccions del 26 de juny es formarà un nou govern i que això precipitarà que es desencallin aquests fons.

Felip VI aquest matí a Tarragona amb els nens que han dissenyat la mascota dels Jocs

Davant els diversos escenaris de futur, Ballesteros ha assegurat que han parlat de les aportacions de l’Estat a Tarragona 2017 amb el PP, el PSOE i Ciutadans i que amb totes tres forces polítiques hi ha bona sintonia. Pel que fa a les declaracions del secretari general del COE, l’organització de Tarragona 2017 les interpreta com un "toc d’atenció", i asseguren que "ningú es planteja que els Jocs no se celebraran, ni nosaltres, ni la casa reial ni els diversos estaments implicats".

Buscant patrocinadors

D’altra banda, Tarragona 2017 continua la seva campanya de captació de patrocinadors privats amb l’objectiu de cobrir el 75% del pressupost operatiu. De moment hi ha garantits al voltant de 13 milions d’euros, però per complir els objectius fixats s’hauria d’arribar a una franja d’entre 25 i 30.

Amar Addadi, president del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis, i Javier Villamayor a Tarragona.

El coordinador general de Tarragona 2017, Javier Villamayor, s'ha mostrat confiat que en els propers mesos es continuaran captant espònsors, però ha explicat que si no s’aconsegueixen els objectius "adaptarem el pressupost als recursos que aconseguim", garantint que "els Jocs compliran els estàndards del Comitè Olímpic Internacional".

stats