SOLIDARITAT
Societat 29/07/2019

El Banc de Sang alerta: calen 20.000 donacions per a l’agost

Durant el juliol les aportacions dels ciutadans han caigut un 20% a Catalunya en relació a l’any passat, mentre que la demanda que n’han fet els hospitals ha augmentat un 10%

Ara
1 min
Una donant en una marató del Banc de Sang.

BarcelonaCrida d’alerta: es necessiten 20.000 donacions de sang urgent per atendre malalts i accidentats durant el mes d’agost als hospitals catalans. Es calcula que se’n necessiten unes 800 al dia. Per això, el Bang de Sang va fer ahir una crida a donar sang “abans de marxar de vacances” després de detectar una caiguda en el nombre de donacions, segons l’entitat, a causa dels episodis de calor que s’han registrat aquest mes.

La situació ha alertat el Banc de Sang perquè durant el juliol les aportacions dels ciutadans han caigut un 20% a Catalunya en relació a l’any passat, mentre que la demanda que n’han fet els hospitals ha augmentat un 10%. Això ha fet buidar les reserves als centres hospitalaris, que ara només tenen sang garantida per a una setmana, quan el que és òptim és que n’hi hagi per a deu dies. A més, dels grups més sensibles, els negatius, hi ha sang per a tres dies, per la qual cosa l’entitat demana a les persones amb aquest grup sanguini que s’arribin al Banc de Sang a donar-ne abans de marxar de vacances.

A les xarxes socials

En un comunicat fet públic ahir, l’entitat recorda que des del 15 de juliol està en marxa la campanya Aquest estiu, anima’t a donar sang, que proposa que tothom que faci una donació comparteixi la imatge a través de les xarxes socials per animar altres persones a seguir el seu exemple.

stats