Societat 05/02/2018

Aena cancel·la 49 vols a Barajas pel temporal de neu

De la Serna presideix un gabinet de crisi pel temporal

Dani Sánchez Ugart
1 min
Intensa nevada a Madrid / EFE

MadridL'aeroport principal de Madrid, l'Adolfo Suárez-Barajas, ha tancat aquest dilluns al migdia dues de les quatre pistes d'aterratge i enlairament que té per la intensa nevada que cau a la capital madrilenya, que també ha obligat a restringir el trànsit en algunes carreteres. El dispositiu, emmarcat dins del Pla Hivern de l'aeròdrom gestionat per Aena, ha provocat la cancel·lació de 49 vols i el desviament de sis mes, quatre dels quals han aterrat a València i dos, a Barcelona.

La capital espanyola s'ha col·lapsat després que la neu hagi començat a agafar a mig matí, i els responsables d'Aena han informat del tancament de les pistes a través de Twitter.

També Enaire, el propietari de la infraestructura, ha anunciat que s'estaven "espaiant" els aterratges, fet que ha produït intensos retards en desenes de vols més.

El director de la DGT, Gregorio Serrano, ha seguit des de la seu de l'agència el temporal, després de la polèmica desfermada fa un mes, quan milers de cotxes van quedar atrapats a l'AP-6 durant hores. A més, el ministeri de Foment ha anunciat la creació d'un gabinet de crisi, presidit pel ministre del ram, Íñigo de la Serna, en formen part també representants d'Aena, Adif i Renfe. A tot l'Estat, el temporal ha afectat gairebé 400 carreteres, en les quals ha estat prohibiti circulat, i ha obligat a suspendre les classes a prop de 50.000 alumnes.

stats