Ensenyament
Societat 23/01/2012

Barcelona augmentarà les ràtios per oferir 900 places públiques més d'escola bressol el curs vinent

El regidor d'Educació ha explicat als treballadors de les llars d'infants les seves mesures per "optimitzar recursos"

Efe
1 min

BarcelonaBarcelona augmentarà en 900 places l'oferta en guarderies en el curs 2012-2013, segons que ha informat a Efe el regidor d'Educació i Universitats de l'Ajuntament de Barcelona, Gerard Ardanuy, qui també ha defensat la gestió indirecta dels nous centres.

Ardanuy ha explicat que en bona part creixerà l'oferta de places perquè s'augmentarà el nombre de nens per aula fins al màxim que permet la llei, ja que en l'actualitat el nombre és inferior al màxim possible.

Aquest matí la regidoria d'educació s'ha reunit amb la junta de personal de les guarderies de Barcelona per donar-los a conèixer les seves propostes per millorar el servei, ja que la voluntat és aconseguir el màxim consens possible "amb tots els grups implicats".

Segons el regidor, els sindicats han mostrat "desconfiança" sobre els seus plans en matèria d'educació, però ell ha volgut deixar clar que no està entre els seus plans acomiadar cap professional ni que disminueixi la qualitat del servei que ofereixen aquests centres.

Com a apunt, el polític ha afegit: "Fa dos anys es quedava fora el 68% de la demanda de places, aquest any hem aconseguit reduir-lo al 48%".

Segons Ardanuy, les mesures que es volen implantar són d'"optimització dels recursos" i ha posat, com a exemple, una distribució diferent de l'horari dels professionals que no suposa un "augment o disminució de la jornada laboral".

A més, afirma com a "reflexió personal" la voluntat de crear vies de diàleg i entesa amb el sector privat per atendre la demanda no satisfeta, sense descartar parlar de possibles concertacions en un futur.

stats