Societat 26/02/2013

Detinguts tres homes per robar en pisos i un supermercat de Barcelona i Caldes de Malavella

Els lladres forçaven la porta principal i s'enduien diners en metàl·lic i objectes de valor

Acn
1 min
Els Mossos d'Esquadra han detingut tres persones en el marc de l'Operació Cacique / Mossos d'Esquadra

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut tres persones com a presumptes autores de sis robatoris en pisos i un establiment comercial. Les investigacions van començar a l'octubre, quan una de les víctimes va denunciar el robatori i va reconèixer que els lladres podien ser uns coneguts seus que li havien sostret les claus en un descuit en una discoteca.

Aquest primer robatori va acabar amb la sostracció de dos ordinadors portàtils, dues càmeres de fotografiar i 1.170 euros. Després d'aquest episodi, la policia va relacionar els autors amb els robatoris en quatre pisos de Barcelona, un de Caldes de Malavella i un supermercat de la capital catalana, comesos entre l'octubre i el gener del 2013.

Els lladres feien servir sempre el mateix 'modus operandi': forçar la porta d'accés principal, sostreure diners en metàl·lic i tots els objectes a l'abast com joies, aparells electrònics, rellotges, etc. A més, sempre duien al damunt tapaboques, armes blanques i mitges per amenaçar els propietaris del pis en cas que se'ls trobessin i lligar-los mentre s'enduien els botins.

En el cas del supermercat, els detinguts van esperar que els treballadors sortissin de l'establiment per amenaçar-los amb una arma de foc i sostreure els diners de la caixa forta, d'on es van endur 4.400 euros i un telèfon mòbil.

El 20 de febrer, la policia va identificar els tres delinqüents, d'entre 21 i 39 anys, i de nacionalitat dominicana, dos, i espanyola, un, i van escorcollar els seus domicilis, on van poder recuperar 14 telèfons mòbils, 6 rellotges, 2 videoconsoles, 3 càmeres fotogràfiques, joies i 630 euros.

Després de declarar davant el jutge, els tres detinguts han ingressat a presó.

stats