Societat 14/10/2020

Barcelona serà Ciutat Europea del Bosc 2022

La capital catalana competia amb Madrid, Sòria i Navi Sadf (Sèrbia)

Ara
2 min
Barcelona serà Ciutat Europea del Bosc 2022

BarcelonaBarcelona serà la Ciutat Europea del Bosc i organitzarà la conferència anual del European Forest Institute el 2022, tal com va decidir l’assemblea anual de l'organització, que va tenir lloc dimarts a Bonn. Barcelona competia amb Madrid, Sòria i Navi Sadf (Sèrbia).

La candidatura que ha guanyat, liderada per l'AMB, l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC), el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) i el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), proposa la celebració d’activitats, al llarg de tot l’any 2022, que tinguin com a tema central de debat l’impacte de la bioeconomia circular en entorns urbans, que superin la tradicional dicotomia entre espais urbanitzats i espais naturals, i que permetin definir una visió per al futur urbà del que s’anomenen biociutats.

La conferència principal, a l'octubre

La conferència principal es desenvoluparà l'octubre del 2022 en diversos indrets de l’àrea metropolitana, com ara l’Hospital de Sant Pau i Valldaura Labs de l’IAAC, al parc de Collserola. De la proposta que va presentar Barcelona, el European Forest Institute n'ha valorat positivament els programes desenvolupats actualment sobre la promoció de la biodiversitat a l’àrea metropolitana, incloent-hi la participació ciutadana, la lluita contra el canvi climàtic, la renaturalització de l’espai públic i l’ús de solucions basades en la natura i, específicament, en el desenvolupament de projectes innovadors de construcció amb fusta.

El European Forest Institute és una organització internacional establerta pels estats europeus, 29 dels quals n’han ratificat la convenció. Té 130 membres afiliats i organitzacions de 40 països, i té la seu central a Joensuu, Finlàndia. Des del 2014, les European Forest Cities han estat Bilbao, Sant Petersburg, Viena, Oslo, Aberdeen, Bonn i el 2021 serà Praga. A partir del 2022 a aquesta llista s'hi sumarà Barcelona.

stats