Societat 07/04/2017

Barcelona comença a desplegar els 73 agents de la policia de barri

Els efectius, agents especialitzats de la Guàrdia Urbana, començaran a treballar a Nou Barris aquest mes d'abril i a finals del 2018 ja tindran presència a tot Barcelona

Maria Altimira
1 min
Els policies de barri durant l'acte presidit per l'alcaldessa Ada Colau / FRANCESC MELCION

BarcelonaLa Guàrdia Urbana comença a desplegar aquest mes d'abril els agents formats com a policies de barri en una prova pilot al districte de Nou Barris. Un total de 13 membres del cos de seguretat es convertiran en el referent de cadascun dels barris d'aquest districte després d'haver rebut, durant dues setmanes, formació especialitzada per a la nova comesa.

"No es tracta només d'intervenir quan els problemes es facin grans, sinó també de prevenir", ha assegurat Ada Colau durant l'acte d'entrega dels diplomes als agents que han estat formats per exercir d'interlocutors del cos de seguretat amb el teixit associatiu i veïnal amb l'objectiu de garantir la convivència ciutadana a partir de la prevenció de conflictes.

Amadeu Recansens, comissionat de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, ha explicat que aquest és el primer pas d'un desplegament d'un total de 73 agents que operaran a tots els barris de Barcelona abans que finalitzi el 2018. "Després de Nou Barris continuarem la implementació per l'eix del Besòs, amb les zones d'Horta i Sant Martí", ha detallat Recasens.

El comissionat ha explicat que aquests agents tindran més coneixement del que succeïx als barris i orientaran la resta dels agents sobre els conflictes i la millor manera d'abordar-los. "Detectaran conflictes, analitzaran les seves causes i decidiran com i qui ha d'intervenir", ha resumit.

La policia de barris suposa, ha explicat Colau, un pas més en l'impuls del Pla Director de la Guàrdia Urbana amb què el consistori vol promoure més proximitat, organització i transparència del cos de seguretat.

stats