Societat 22/04/2012

El govern Trias dedica el seu primer carrer a un empresari

Pere Duran, que va ser l'impulsor de l'arribada del gas natural des del nord-d'Àfrica a la ciutat, té el seu carrer al barri de Les Corts

Efe
2 min

BarcelonaL'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha destapat avui la placa del carrer dedicada a l'enginyer i empresari Pere Duran i Farell, en la primera ocasió que l'actual govern municipal posa nom a una via de la ciutat, atenent una petició que va fer la Universitat Politècnica de Catalunya.

Segons que ha informat l'ajuntament, l'acte s'ha convertit en un homenatge a l'empresari que va portar el gas natural a la ciutat i que des d'avui dóna nom a un carrer situat al barri de les Corts, al costat de la UPC i a la seu de la Unió pel Mediterrani.

Pere Duran i Farell, nascut a Caldes de Montbui (Vallès Oriental) el 1921 i mort a la capital catalana el 1999, va ser l'impulsor de l'arribada del gas natural des del nord d'Àfrica a la ciutat de Barcelona, entre d'altres iniciatives.

Durant l'acte, Xavier Trias ha assegurat que Pere Duran i Farell va ser "un emprenedor i un visionari guiat per la voluntat de servei públic", i ha remarcat que "la seva labor, que va realitzar des del món de la ciència i la tecnologia, va ser clau per establir ponts de diàleg entre les diferents cultures".

Clara Bassols, néta de l'enginyer, ha dit que Pere Duran va apostar per dur a Barcelona el gas natural en un moment en el qual gairebé ningú pensava que pogués existir una altra font energètica a part del carbó.

L'acte ha reunit en el nou carrer a nombroses personalitats, entre elles l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall o l'expresident del Parlament Joan Rigol, qui ha glossat la seva figura i ha dit que "segurament Pere Duran ens diria en aquests moments de crisi profunda que recuperem la saviesa que ens porti al progrés i la sostenibilitat per viure amb dignitat".

També han assistit a l'acte el secretari general de la Unió pel Mediterrani, Fathallah Sijilmassi, i el rector de la UPC, Antoni Giró, entre d'altres.

stats