Societat 20/04/2018

Barcelona supera les 100 escoles bressol municipals

La ciutat comptarà amb tres nous centres per al curs 2018-2019

Acn
2 min
Essomba i Ortiz a la presentació, feta a la zona on es construeix l'escola bressol Encants

BarcelonaLa xarxa d'escoles bressol municipals (EBM) de Barcelona comptarà amb tres noves llars d'infants a partir del curs 2018-2019 i superarà el centenar de centres (s'arribarà als 101). Les noves escoles bressol són l'EBM Encants, al barri de Sagrada Família; l'EBM Canòdrom, al barri del Congrés, i l'EBM Aurora, al Raval. Els 101 centres ofereixen un total de 8.411 places, 217 més que el curs 2017-2018, ja que també s'ha ampliat l'Escola Bressol Tres Tombs. L'Ajuntament de Barcelona ha arribat als 20 milions d'euros en el pla d'inversions municipals, més del doble que l'any anterior. Pel que fa al manteniment, el cost serà d'uns 620.000 euros anuals.

La tinent d'alcalde de Drets Socials de Barcelona, Laia Ortiz, ha explicat que veu "imprescindible" respondre a les necessitats de les famílies. Una de les altres novetats de les llars d'infants afecta el procés de preinscripció. Aquest tràmit es podrà fer per primera vegada per via telemàtica, ja sigui a través del portal de tràmits de l'Ajuntament o a través de l'espai específic de la web de l'Institut Municipal d'Educació. També s'ha simplificat la documentació que les famílies han de lliurar durant la inscripció. El comissionat d'Educació, Infància i Joventut, Miquel Àngel Essomba, ha afegit que la finalitat és que el procés de preinscripció sigui més àgil i s'ajusti a les necessitats de les famílies.

El procés de preinscripció de les escoles bressol serà entre el 2 i 14 de maig, i la informació de la preinscripció es farà pública a partir del 26 d'abril. Pel que fa al procés de matriculació, serà entre els dies 11 i 15 de juny. Ortiz també ha destacat que el sistema de tarifació social es manté per al curs vinent sense canvis, tot i que es procurarà millorar la progressivitat a través del milió i mig d'euros que l'Ajuntament invertirà de més enguany. Ortiz ha explicat que els diners es destinaran a corregir situacions sobrevingudes durant el curs. Ha posat d'exemple les famílies que a mig curs veuen modificada la situació econòmica o les que no poden assumir el preu mínim que marca la tarifació social.

Innovació a les llars d'infants

Les escoles bressol estan incorporant uns programes "innovadors" de pedagogia, que durant el pròxim curs continuaran fent-se i ampliant-se a més escoles. Essomba ha subratllat que les EBM, per al consistori, són "plenament educatives" i han de potenciar el que relaciona la connexió amb l'entorn. "Fem de l'EBM un espai educatiu i dinamitzador dels barris on estan situades", ha valorat. Essomba també ha remarcat el projecte experimental que es fa al districte de Nou Barris, als barris de Ciutat Meridiana i Torre del Baró. S'hi ha posat en marxa "una flexibilització i adaptació del procés d'escola bressol a les necessitats de les famílies que s'hi adrecen, sobretot de caràcter socioeconòmic", ha precisat. Així, es pretén que les EBM siguin també un "espai d'equitat i inclusió obert a cadascuna de les famílies que ho puguin necessitar".

stats