URINARIS
Societat 04/08/2015

L'Ajuntament de Barcelona mou de lloc l'urinari del costat del Born

L'equip de govern defensa la conveniència dels lavabos públics i assegura que, si la prova pilot funciona, els urinaris definitius no seran oberts

Maria Ortega
2 min
Els urinaris a la seva nova ubicació, al carrer de la Fusina

BarcelonaL'equip de govern de Barcelona veu una "polèmica estiuenca innecessària" en el rebombori generat pels nous urinaris oberts instal·lats a Ciutat Vella. Així ho ha resumit aquest dimarts la regidora del districte, Gala Pin, que ha admès, això sí, que la ubicació de l'urinari al costat del Born Centre Cultural és errònia. De fet, el consistori ja l'ha canviat de lloc i l'ha col·locat al carrer de la Fusina, que és on, segons Pin, s'havia d'haver instal·lat des d'un primer moment. Ara l'urinari de peu ja està situat al costat d'un altre de cabina i en un emplaçament més discret.

Pin, però, ha defensat la conveniència de lavabos públics al centre de les ciutats, on ha dit que a l'estiu hi ha "molta pressió turística i gent sense sostre", i ha remarcat que ciutats europees com París o Berlín fa anys que en tenen.

Sobre les polèmica pel fet que siguin urinaris de peu ha concretat que el seu equip ha escollit aquests perquè l'empresa que els col·loca els oferia el mateix preu pel tàndem format per la cabina i l'urinari a la vista que només per la cabina, i que d'aquesta manera, a més, és millora el manteniment del de cabina.

Pin ha concretat que els urinaris de peu són per a la prova pilot que es farà fins a la Mercè i que si després es comprova que han funcionat, s'estudiarà posar-ne de construcció.

Moments abans de la compareixença de la regidora, el grup municipal de CiU havia demanat la retirada d'aquests lavabos. La regidora Francina Vila els ha definit, de fet, com un "invent de principiant" de l'alcaldessa Ada Colau. Per a la regidora de CiU aquests lavabos són "un exemple de com governa Colau, des del desconeixement i amb decisions superficials".

El PP, al seu torn, remarca que estan a favor de la instal·lació de més urinaris públics, sempre que siguin tancats, "amb intimitat per a l'usuari i accessibles perquè puguin ser utilitzats per homes i dones, incloent-hi les persones amb alguna discapacitat". En referència a l'urinari de Born, també remarquen la necessitat d'estudiar bé les ubicacions.

stats