Societat 05/10/2019

Barcelona obre un expedient sancionador a dos webs per venda il·legal d'animals

Els dos portals havien estat advertits prèviament però no van retirar els anuncis

Ara / Efe
1 min
Augmenten les adopcions de gossos i gats a Barcelona

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha obert un expedient sancionador "per una infracció molt greu" a les plataformes Mil Anuncios i Vibbo, cosa que podria suposar una multa de 150.001 euros, atès que aquestes webs mantenen "anuncis il·lícits de venda d'animals", incomplint la normativa.

Així ho ha explicat en declaracions als periodistes la tercera tinenta d'alcalde del consistori, Laia Bonet, que ha indicat que aquests dos portals presenten anuncis de venda d'animals –en particular de cadells de gossos i gats– que incompleixen la Llei 34/2002 i una ordenança municipal del 2014 d'acord amb el Decret 2/2008.

Aquest expedient sancionador, el primer d'aquesta mena que s'aplica a tot l'Estat, arriba després que el consistori requerís a les dues plataformes en diverses ocasions que retiressin els esmentats anuncis.

El consistori recorda que la llei estableix que la multa pot ascendir fins als 600.000 euros, però Bonet ha indicat que, "per prudència jurídica", atès que mai no s'ha aplicat fins avui una sanció d'aquesta mena, el govern municipal ha optat per l'import de 150.001 euros.

Tot va partir d'una denúncia presentada fa dos anys per la Fundació per a l'Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA).

Després d'estudiar la denúncia, el consistori ha constatat que els anuncis presents en totes dues webs, propietat de la mateixa empresa, incompleixen diversos aspectes de la normativa.

Els anuncis eren de particulars, si bé es prohibeix expressament la criança d'animals de companyia si l'activitat no està legalitzada com a tal. A més, els gossos i gats no es poden vendre abans d'arribar a les vuit setmanes de vida, els animals s'han de lliurar amb prescripció contractual d'esterilització, s'han de demostrar condicions de seguretat, higiene i comoditat, i els anuncis han de constar en el Registre de Nuclis Zoològics.

stats