Societat 31/10/2012

Barcelona haurà de prorrogar les ordenances fiscals

CiU acusa els partits de l'oposició de posar els interessos electorals per davant dels de la ciutat

Maria Ortega
1 min
L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, durant el plenari d'ahir, en què va haver de retirar el punt que preveia sotmetre a votació les ordenances fiscals.

BarcelonaLa tinent d'alcalde de l'àrea econòmica de l'Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, ha donat avui per tancat el camí de les ordenances fiscals per al 2013. Recasens ha reconegut que no han trobat suport de cap dels dos grups grans de l'oposició, PP i PSC, i que per tant es mantindran les taxes i impostos que s'aplicaven el 2012, cosa que representa renunciar a uns ingressos de cinc milions d'euros i deixar en el calaix idees com la taxa per caixer automàtic o el fet de pagar pels tests de drogues i alcohol en el cas que surtin positius. Segons Recasens, la proximitat de la campanya electoral ha estat clau per frustrar el procés de negociació.

De fet, la tinent d'alcalde ha acusat els grups de l'oposició de "posar els interessos del partit per davant dels de la ciutat" i ha revelat que, en la darrera trobada, el PSC havia demanat deixar la negociació per més enllà de la convocatòria electoral.

Moments abans de la compareixença de l'equip de govern, el president del grup municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ja havia esborrat el seu partit de les negociacions. Els populars han reiterat la seva negativa a donar suport a les ordenances fiscals o als pressupostos després que CiU hagi pactat el full de ruta del mandat amb el PSC. De la seva banda, el líder socialista a Barcelona, Jordi Martí, ha lamentat que no hi hagi marge de temps per negociar les ordenances, però ha deixat la porta oberta a mantenir les converses per trobar una via d'acord de cara als pressupostos.

stats