Societat 17/03/2015

Barcelona obligarà a utilitzar una app o enviar un SMS per aparcar en càrrega i descàrrega

El disc horari deixarà de tenir validesa a partir del juliol

Europa Press
1 min
Imatge de l'aplicació AreaDum

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa aquesta setmana la nova regulació de les àrees de distribució urbana de mercaderies (DUM), segons la qual el disc horari deixarà de tenir validesa a partir del juliol i s'obligarà a utilitzar una aplicació per a telèfons mòbils o enviar un SMS per estacionar.

Segons un comunicat d'aquest dimarts, la iniciativa –AreaDUM– s'ha ampliat a 9.000 places de tota la ciutat després d'una prova pilot al passeig de Gràcia, i el seu objectiu és actualitzar i millorar el sistema de gestió de les zones de càrrega i descàrrega.

L'aplicació ja està disponible per a dispositius amb sistema Android i iOS, i avisa l'usuari del temps que té per finalitzar l'estacionament, després d'indicar la matrícula del vehicle. Si el conductor no disposa de l'aplicació, podrà enviar un missatge SMS al 217010 i indicar la matrícula i el codi de la zona en què es troba.

En total, el consistori preveu instal·lar fins al 19 d'abril 2.500 senyals verticals de l'AreaDUM que permetran geolocalitzar la ubicació del vehicle.

stats