Societat 25/07/2014

Barcelona aprova la nova ordenança d'animals amb els vots de CiU, PSC i UxB

Obliga a passejar els gossos amb corretja, entre d'altres aspectes

Europa Press
1 min

BarcelonaEl ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres la nova ordenança d'animals amb els vots a favor del PSC, d'UxB - on shi'integra ERC - i del govern municipal de CiU; l'abstenció d'ICV-EUiA i el vot en contra del PP.

El tinent d'alcalde de presidència, Jordi Martí, ha recordat que la nova ordenança obliga a passejar els gossos amb corretja, excepte en àrees habilitades i en àrees compartides en el cas que el propietari tingui el nou carnet de tinença cívica. A més, contempla un registre de maltractadors i estableix que les persones que vulguin adquirir un animal signin una declaració responsable, entre d'altres aspectes.

Preveu també una moratòria de 18 mesos per habilitar noves àrees on els gossos puguin anar sols, i permetre el seu accés limitat al metro a partir de la tardor.

Hi han votat a favor UxB - tot i que ha criticat que Barcelona perd el lideratge amb l'ordenança- i el PSC, mentre que la regidora ecosocialista Janet Sanz ha destacat que s'han abstingut perquè, entre d'altres raons, l'ordenança no prohibeix els espectacles d'animals al circ a l'espera que ho reguli la Generalitat. El regidor popular Óscar Ramírez ha considerat que l'ordenança "no s'adapta a la realitat" i que els cossos policials no podran controlar el seu compliment, i ha lamentat que mantingui la prohibició de les curses de braus.

stats