Seguretat
Societat 30/12/2019

Barcelona precinta un local del Port Olímpic per funcionar com un 'after'

L'establiment, que acumulava 36 denúncies, tenia llicència de restaurant i discoteca però no tancava a les cinc del matí

G.g.g.
2 min
Restaurant discoteca El Rey de Istanbul del Port Olimpic precintat des d'aquest matí

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha precintat aquest dilluns un local situat al número 36 del moll de Mestral, al Port Olímpic de Barcelona, per incompliment continuat del seu horari comercial els últims cinc anys. Es tracta del restaurant El Rey de Istanbul, un establiment que també podia funcionar com a discoteca fins a les cinc de la matinada però que en nombroses ocasions no tancava a l'hora convinguda: allargava els seus horaris i funcionava com un after.

Segons ha informat el regidor de Sant Martí, David Escudé, el local acumula fins a 36 denúncies per aquest incompliment horari reiterat i per fer una activitat diferent de la que tenia autoritzada per llicència. "Avui és un dia feliç pels veïns", ha assegurat Escudé, que ha apuntat que "un dels locals amb més denúncies del Port" tancarà les seves portes durant els propers sis mesos.

L'equip municipal ha explicat que es té coneixement de les infraccions comeses per aquest local des del 2014 i que es tracta d'un establiment que ha generat problemes i molèsties al barri i als seus veïns. Malgrat els requeriments de l'Ajuntament per complir les normatives –afegeixen fonts municipals–, l'establiment ha continuat extralimitant-se en l'horari concedit. "Aquest govern té tolerància zero amb les activitat nocives: hem d'evitar que l'espai públic es faci servir malament", ha dit Escudé.

El local no tornaria a obrir en el nou Port

El Rey de Istanbul no és l'únic local del Port Olímpic que incompleix la normativa i allarga el seu horari d'obertura. Segons l'Ajuntament de Barcelona, hi ha diversos establiments que ho fan i que han estat denunciats en diverses ocasions. "Ja estem treballant per fer el mateix amb aquests altres locals", ha assegurat el regidor de Sant Martí, que, amb tot, no ha volgut detallar quants espais són ni el volum de denúncies interposades.

El novembre passat el govern d'Ada Colau va anunciar que la Generalitat li cediria la titularitat i la gestió del Port Olímpic per encarar la gran transformació d'aquesta zona. Més enllà de canvis urbanístics, el consistori hi preveu un canvi radical en l'ús que es donarà als terrenys: vol que deixi de ser un espai centrat en l'oci nocturn, on s'han viscut últimament problemes importants de seguretat i convivència, i convertir-lo en un pol d'oci esportiu, cultural i familiar.

Si les previsions de Colau respecte al traspàs de competències es compleixen –s'espera que a l'abril s'aconsegueixi l'explotació total i al maig es tanquin totes les discoteques–, El Rey de Istanbul no tornaria a obrir les portes després de la suspensió de llicència de sis mesos que ha començat aquest dilluns: el consistori no li renovaria la concessió i la transformació del Port impossibilitaria la seva reobertura.

stats