Societat 31/01/2019

Barcelona prepara una rambla del Carmel més verda i amb un amfiteatre

Les obres no començaran fins al 2020, com a molt d'hora

Germán Aranda
1 min
Barcelona prepara una Rambla del Carmel més verda

BarcelonaLa nova rambla del Carmel tindrà més espai verd, segons ha explicat aquest dijous l'Ajuntament de Barcelona. L'estudi UTE Esteyco - Josep Ferrando - EMF s'encarregarà d'aquest projecte, que encara no té pressupost ni calendari, tot i que la tinent d'alcalde Janet Sanz ha estimat que les obres podrien començar més o menys a partir d'inicis del 2020.

El nou projecte tindrà una extensió de la vorera del costat oest, que serà una "via-parc entre talussos i murs vegetals, amb una mitjana arbrada", segons el comunicat de l'Ajuntament. El trànsit, han explicat a la roda de premsa, es desplaçarà al costat est, que passarà a tenir un carril més.

L'estudi ha titulat el model '5 en 1', perquè considera que el jardí, la plaça, el mercat, l'arena i el turó configuren cinc espais en un dins la rambla. L'arena, amb un amfiteatre, "afavorirà les activitats veïnals i enfortirà els vincles", ha dit Sanz.

L'actual rambla, obra de l'arquitecte Manuel Ribas Piera, va ser dissenyada el 1985. Segons Sanz, la nova participarà d'"un model de sostenibilitat i ciutat saludable" i ajudarà a "posar verd on abans hi havia gris".

stats