Societat 17/04/2015

Barcelona projecta ampliar el Clínic a l'Escola Industrial

L'edifici, que quedarà alliberat dels actuals usos universitaris, es concep com un nou 'hub' i podria acollir la part acadèmica i de recerca vinculada a l'hospital

Maria Ortega
1 min
Edifici del Rellotge. Recinte de l'Escola industrial / DIPUTACIÓ DE BARCELONA

BarcelonaBarcelona té un gran espai per aprofitar a l'edifici de l'Escola Industrial, que aviat veurà com els usos universitaris alliberaran una part important del recinte: més de 3.000 estudiants es traslladaran al campus Diagonal-Besòs. Per això, aquest divendres la Diputació de Barcelona –principal propietària de l'espai–, l'Ajuntament i la conselleria d'Economia i Coneixement han firmat l'acord per constituir una comissió que estudiï els futurs usos de l'espai, que es concep com un nou pol de recerca i coneixement. El 'hub' involucrarà l'Hospital Clínic, la Facultat de Medicina de la UB i l'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (Idibaps). Es tracta d'instal·lacions molt pròximes a l'antic recinte industrial.

De fet, l'alcalde, Xavier Trias, ha deixat clar en la seva intervenció que aquest macroespai podria ajudar a descongestionar l'Hospital Clínic. La ciutat preveu que l'edifici pugui acollir usos vinculats a la recerca i la docència de l'Hospital, però ara tot just comença el procés de definició. D'aquesta manera, l'hospital podria enterrar de manera definitiva l'ampliació congelada a l'espai on hi havia la caserna de bombers de l'Eixample, que, quan es va presentar, es va dir que estaria enllestida el 2013, però que no ha avançat.

Les tres parts implicades en l'acord han celebrat la importància de concretar el futur d'un espai de tanta importància arquitectònica i tan ben situat. "Això és una mena de somni", ha celebrat Trias, que ha concretat que és un projecte que es preveu a llarg termini, a uns 15 o 20 anys vista. El que és pròpiament la definició, però, es preveu que es faci en els pròxims mesos.

stats