Societat 20/12/2014

Barcelona protesta contra la 'llei mordassa'

S'ha convocat una manifestació a les 12.00h a Plaça Universitat simultània amb altres mobilitzacions d'arreu de l'Estat

Martí Gelabert
1 min

BarcelonaS'ha convocat per aquest migdia una manifestació a les 12.00h a Plaça Universitat de Barcelona per protestar contra la llei de seguretat ciutadana, coneguda com a "llei mordassa", aprovada al Congrés aquest dijous. La concentració s'ha programat perquè coincideixi de manera simultània amb altres mobilitzacions arreu de l'Estat, com Madrid, Bilbao o Almeria. A més a més, durant la jornada hi ha programades una trentena de manifestacions a altres ciutats.

Els col·lectius que l'han convocat, vinculats al 15-M i en els quals s'hi han adherit la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i alguns sindicats com la CGT, es queixen del "retrocés en els drets fonamentals" que suposa l'aplicació de la nova llei. Entre les 10.00h i les 11.30h diverses columnes partiran des de diferents punts de la ciutat fins arribar a Plaça Universitat.

La "llei mordassa" preveu multes de fins a 600.000 euros per manifestar-se sense autorització prèvia i de fins a 30.000 euros per intentar impedir un desnonament. La seva aplicació prohibirà manifestar-se davant el Parlament o enregistrar actuacions policials desproporcionades. El PP va imposar aquesta llei al Congrés gràcies a la majoria absoluta i amb el rebuig de tota l'oposició. Amb aquesta nova normativa, el PP també preveu, fins i tot, penalitzar qui reculli firmes sense autorització o qui enganxi convocatòries o lemes a les faroles.

stats