Societat 23/11/2014

Barcelona recull 516 tones de roba usada a domicili en dos anys

Els barcelonins poden demanar que es passi a recollir la roba usada al seu domicili de forma gratuïta

Efe
2 min

BarcelonaEl servei municipal de recollida de roba usada a domicili ha recopilat 516 tones de roba i ha fet 13.079 recollides en els dos primers anys de funcionament, segons ha informat l'Ajuntament de Barcelona. Amb aquest servei -en què hi col·labora la Fundació Formació i Treball- els ciutadans de Barcelona poden demanar que es passi a recollir la roba usada, un mínim de dues bosses, pel seu domicili de manera gratuïta amb una trucada als telèfons d'atenció ciutadana.

Segons el regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans, Joan Puigdollers, amb aquest servei s'aconsegueix la consolidació d'entre 6 i 10 llocs de treball per a persones en risc d'exclusió social i, normalment, la roba que es recull té moltes possibilitats de tornar a ser utilitzada perquè acostuma a ser de molt alta qualitat. Les més de 516 tones de roba recollida en els primers dos anys de funcionament d'aquest servei representa el 15% del total recollit a la ciutat i complementa la que es fa a través dels contenidors de Roba Amiga situats en els equipaments municipals i a 39 punts verds de la ciutat.

En total, d'octubre del 2013 a octubre del 2014 es van recollir per tots aquests circuits 1.998 tones de roba usada, mentre que l'any anterior la xifra va arribar a les 1.835 tones. La roba i complements tèxtils que es recullen en aquest servei s'emporten a la planta de reciclatge, on es fa una selecció segons l'estat, el material i la tipologia i es classifica segons el seu destí: reciclatge per a la producció d'altres materials o reutilització per a la venda i lliurament social.

Aproximadament, el 7% de la roba recollida es destina al circuit de botigues de segona mà i lliurament social, el 60% a mercats de l'Àfrica, el 25% a mercats d'Àsia per al reciclatge i el 8% es llença.

stats