Societat 19/12/2016

Barcelona deixa des d'avui de capturar coloms per sacrificar-los

Ho ha anunciat després que l'Ajuntament aprovés al novembre substituir les matances de coloms pel pinso amb anticonceptius

Acn
1 min
Un grup de coloms a punt de menjar a la plaça Catalunya de Barcelona.

BarcelonaL'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha anunciat aquest dilluns que abandona la pràctica de captura i sacrifici de coloms a la capital catalana, que desenvolupava els últims anys com a mètode principal de control de la població d'aquestes aus per evitar-ne la proliferació excessiva. Ho ha assenyalat després que el passat 25 de novembre l'Ajuntament va aprovar substituir les matances de coloms pel mètode d'esterilització i iniciar un estudi que avaluarà l'eficàcia del pinso anticonceptiu, tal com ja va avançar l'ARA. Així, l'ASPB continuarà monitoritzant l'estat sanitari dels coloms a Barcelona i en farà un control dels riscos per a la salubritat general.

L'Agència de Salut Pública de Barcelona assenyala que ha fet sensibilització social tots aquests anys amb la recomanació de no facilitar aliment als coloms a la via pública, davant l'evidència que això pot perjudicar la salut d'aquestes aus i els redueix la qualitat de vida perquè en facilita la superpoblació.

Respecte al cens de coloms a Barcelona, l'últim càlcul tècnic elaborat ara fa 2 anys indicava que hi ha 85.000 exemplars que viuen a la capital catalana. Segons dades de l'Agència de Salut Pública, el 2015 es van capturar més de 20.000 coloms i el 2014 al voltant de 38.000.

stats