Societat 13/06/2014

Barcelona suspèn l'obertura de clubs de cànnabis

El consistori argumenta que s'han detectat situacions que s'allunyen de l'autoconsum

Europa Press
2 min

BarcelonaLa Comissió de Govern de l'Ajuntament de Barcelona va aprovar dimecres suspendre l'obertura i ampliació de clubs cannàbics durant un any, fins que el consistori reguli la seva situació, segons ha anunciat aquest divendres el primer tinent d'alcalde, Joaquim Forn.

"Hem detectat un conjunt de situacions que s'allunyen de l'autoconsum que havien de tenir", ha argumentat Forn. Segons el consistori, algunes de les entitats promouen el consum del cànnabis, es publiciten per captar clients i generen conflictes de convivència. A més, en alguns locals s'hi han detectat traficants i menors, i d'altres no reuneixen les condicions de seguretat necessàries ni segueixen les normes de ventilació i d'aforament.

Forn ha explicat que, fins ara, els clubs de cànnabis "no necessitaven cap tipus de llicència: només un comunicat d'activitat que es feia arribar a l'Ajuntament, i això n'ha facilitat l'increment". A la ciutat, hi ha 160 associacions d'aquest tipus registrades.

"No podem permetre que, sota l'aparença d'entitats, amenacin el benestar de les persones", ha alertat Forn, que assegura que el govern municipal tindrà especialment en compte les condicions de seguretat i les implicacions sanitàries, de manera que comptarà amb el sector mèdic i farmacològic per elaborar la regulació.

Cap buit legal

El primer tinent d'alcalde considera que és una decisió preventiva i sensata, i garanteix que no deixaran "cap tipus de bretxa o de buit legal" que permeti a aquestes entitats no adaptar-se a la futura regulació.

Forn ha ressaltat que el govern municipal té la responsabilitat de prevenir els efectes de les drogues -tant dures com toves- sobre la societat, i especialment en els joves, ja que poden ser causa de fracàs escolar.

Pel que fa al turisme, ha ressaltat que no poden permetre "que Barcelona es converteixi en una ciutat referent de consum de cànnabis", raó que se suma als elements pels quals ha considerat necessària la regulació.

stats