VIOLÈNCIA MASCLISTA

L'Ajuntament de Barcelona farà prevenció de la violència masclista des de l'escola bressol

Forma part del nou paquet de mesures per combatre la violència contra les dones que engegarà el govern d'Ada Colau l'any que ve

Els rols de gènere es fixen des de petits, i per això l'Ajuntament de Barcelona engegarà una campanya de prevenció de la violència masclista a les escoles bressol. Es revisarà el material amb què treballen per garantir que no hi hagi joguines ni contes sexistes per potenciar que no hi hagi diferències en els rols entre nens i nenes. "El comportament ja es veu des dels primers dies de vida", ha explicat la regidora Laura Pérez.

L'alcaldessa Ada Colau ha destacat que "cal canviar valors i coses quotidianes de les quals no som ni conscients". Ha explicat que des que és alcaldessa tres nenes petites l'han aturat pel carrer per dir-li que de grans volen ser alcaldesses. "Generar imatges i referents té un gran potencial transformador que no es treballa prou des de les institucions", ha destacat Ada Colau.

Les campanyes de prevenció a l'escola i a l'escola bressol formen part del nou paquet de mesures per lluitar contra la violència masclista que aquest dilluns ha presentat l'Ajuntament de Barcelona. El govern d' Ada Colau preveu destinar el 2016 5,8 milions d'euros, un milió més que el pressupost d'aquest any, a atendre i prevenir la violència contra les dones a la ciutat. Aquest any ja han mort cinc dones a mans de les seves parelles o exparelles, i l'any passat van ser assassinades nou dones. A més, als jutjats de violència sobre la dona de Barcelona es van interposar un total de 4.706 denúncies per lesions l'any 2014.

De fet, Colau també ha anunciat que el consistori es personarà com a acusació particular en casos d'assassinat i agressions greus a dones. "L'Ajuntament havia de fer molt més del que hem estat fent fins ara. Volem que aquest sigui un tema de ciutat", ha destacat l'alcaldessa de Barcelona. Pérez també ha explicat que a Catalunya es donen moltes menys odres de protecció que en altres zones de l'estat espanyol, un fet que es constata amb la inseguretat jurídica que senten les víctimes.

Col·lapse dels serveis

Pel que fa al nou paquet de mesures, també destaca un sistema de recollida d'informació per tenir documentat tot el fenomen de les violències contra les dones, incloent-hi mutilacions genitals o matrimonis forçats. També augmentaran les places als pisos d'acollida per a dones, que l'Ajuntament ha reconegut que ara són insuficients. "Ara mateix hi ha un problema de col·lapse, els serveis estan dissenyats per atendre un nombre de persones que s'ha incrementat exponencialment i volem potenciar els recursos materials i humans", ha explicat la regidora de l'Àrea de Cicle de Vida i Feminismes, Laura Pérez.

Aquest novembre,  Barcelona commemora el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones.

 

Més continguts de