Societat  /  Barcelona 22/09/2022

Les alternatives per no passar la Mercè sota la pluja

En cas de ploure, la majoria d'activitats continuaran celebrant-se si no impliquen problemes tècnics o de seguretat

Joan Cebrián
2 min
Programació de les Festes de la Mercè de 2022

BarcelonaLa tradició diu que durant la festa major de Barcelona plou perquè santa Eulàlia plora perquè la Mare de Déu de la Mercè la va desbancar com a patrona de la ciutat. I la previsió aquest any és que plourà fort. L'Ajuntament de Barcelona ha explicat a l'ARA que, si la pluja no implica problemes tècnics o de seguretat, les activitats es continuaran celebrant. En el cas que s'hagin d'aturar, es reprendran un cop hagi parat la pluja i s'assequin els respectius escenaris. De tots els concerts, només en dos els artistes no estaran a cobert.

Amb el retorn a "l'absoluta normalitat" després de la pandèmia, la majoria d'activitats es faran al carrer, però la Mercè ofereix algunes activitats d'interiors per gaudir tot i la pluja.

Cultura popular

Exposicions del seguici popular o de les bèsties de foc

El Palau de la Virreina i El Born Centre de Cultura i Memòria són dues localitzacions alternatives per gaudir de la Mercè sense patir per la pluja. Fins al 26 de setembre el Palau de la Virreina acollirà l'Exposició del Seguici Popular, on es podran veure dracs, gegants i personatges rellevants de l'imaginari festiu barceloní. A més, les figures exposades prenen part en les mateixes festes. D'altra banda, el Born CCM dedicarà la seva exposició exclusivament a la mostra de dracs i bèsties de foc i estarà disponible fins diumenge. Les dues mostres, però, ja van començar abans de l'inici de la festa major de Barcelona.

Palauet Albéniz

Només es pot visitar el seu interior durant la Mercè

Segons el responsable de programació del Palauet Albéniz, Sergi Ots, aquest és "un dels edificis més bonics i més coneguts d'aquesta ciutat". Construït el 1929 per a l'Exposició Internacional, és una residència reial i compta amb un espai considerable gràcies a l'espai dels jardins Joan Maragall. Els jardins són la seu de les diferents activitats, amb espectacles que no necessiten so o il·luminació. En cas de pluja, l'interior s'obrirà als visitants, només durant la Mercè. La resta de l'any, només es poden visitar els jardins, gratuïtament, els caps de setmana i festius de les 11 h a les 14 h.

Concerts

Si els músics estan aixoplugats, cap problema

La pluja no és una enemiga tan temible per a la música en directe. A la majoria d'escenaris els músics toquen aixoplugats, i tret d'una tempesta especialment intensa, l'Ajuntament de Barcelona no preveu suspendre les actuacions. Tanmateix, hi ha algunes excepcions: els concerts al Teatre Grec i a la ronda de Sant Antoni, on els escenaris on toquen els músics no són coberts. Si plou, les actuacions es posposaran esperant que passi la pluja, com ja va passar alguna nit de juliol al Festival Grec, o se suspendran. A la Nau Bostik i la Fabra i Coats, han tirat pel dret i han traslladat a zones cobertes els concerts previstos a l'aire lliure.

stats