Artadi es presenta a les primàries per ser la candidata de Junts a Barcelona

L'actual líder del partit a l'Ajuntament critica el "sectarisme i incompetència" del govern de Colau

ARA
2 min
Elsa Artadi és vicepresidenta de Junts

BarcelonaNovetats en la cursa cap a l'alcaldia de Barcelona. L'actual líder de Junts a l'Ajuntament i vicepresidenta del partit, Elsa Artadi, ha anunciat aquest dimarts que es presenta a les primàries de la seva formació que han de decidir qui liderarà la llista a les eleccions municipals del 2023. En un vídeo al davant del Palau de la Música, Artadi ha dit que presenta la seva candidatura per encapçalar "un equip guanyador" que sigui una alternativa al govern municipal d'Ada Colau (comuns i PSC) però també a ERC, que va guanyar els últims comicis.

"Et proposo deixar enrere la degradació i provocar el canvi. Et proposo recuperar l'orgull de ser de Barcelona", ha dit Artadi, que ha criticat el "sectarisme i incompetència" de l'actual govern municipal. La candidatura d'Artadi no es pot considerar una sorpresa: a finals d'octubre ja va fer un acte amb més de 300 persones en què es va reivindicar com la persona adient per aglutinar el descontentament d'alguns ciutadans amb Colau. En el vídeo en què anuncia formalment la seva candidatura, Artadi ha afirmat que Barcelona "no passa el seu millor moment" i ha enumerat alguns dels motius de la decadència: "La inseguretat, la contaminació, la congestió provocada per l'urbanisme tàctic, la brutícia i l'incivisme, la pèrdua d'oportunitats i de projecció internacional, les dificultats per accedir a un habitatge digne i desenvolupar un projecte vital".

Artadi ha fet el pas endavant l'endemà que la direcció executiva de Junts posés en marxa el procés de primàries per escollir el candidat del partit per aspirar a l'alcaldia. El 27 de gener -aquest dijous- acabarà el termini per presentar les candidatures i l'endemà s'anunciaran els precandidats i s'obrirà el procés de recollida del 20% d'avals de persones afiliades a Junts a la ciutat. Els precandidats tindran temps fins al 3 de febrer per recollir les signatures i es proclamaran els candidats definitius. Entre el 4 i l'11 de febrer es farà la campanya electoral i, finalment, el cap de setmana del 12 i 13 de febrer se celebraran les primàries, que donaran a conèixer el guanyador i, per tant, el candidat de Junts a l'alcaldia de Barcelona per a les eleccions del 2023.

stats