Successos
Societat Barcelona 30/10/2022

Mor apunyalat un jove davant d'una discoteca del Paral·lel de Barcelona

Els Mossos d'Esquadra investiguen els fets i busquen el responsable del crim

ARA
2 min
Un cotxe dels Mossos al lloc dels fets, aquest diumenge al matí.

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra estan investigant l'apunyalament mortal, aquesta matinada, d'un jove a l'avinguda Paral·lel de Barcelona. Els fets han tingut lloc abans de les sis de la matinada just davant de la sortida de la discoteca Brisas, molt a prop de les Drassanes. La policia ha rebut l'avís que hi havia un home ferit en aquest punt del districte de Sants-Montjuïc, i quan hi han arribat els efectius policials i del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) l'home ja havia mort.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per esclarir les causes de la mort i per identificar i localitzar el presumpte autor de l'agressió. Més o menys a la mateixa hora que es produïa aquest crim, el SEM ha atès una altra persona ferida a la mateixa zona, però, de moment, la policia no veu vinculació entre els dos fets.

L'Ajuntament de Barcelona, al seu torn, informa que fa mesos que persegueix "diversos incompliments" per part de la discoteca Brisas, davant de la qual s'ha produït l'agressió mortal. A l'abril, un dispositiu de 150 mossos i guàrdies urbans en aquest local ja va acabar amb un detingut per una ordre judicial pendent i vuit denunciats, sis per tinença de drogues i dos per tinença d’armes blanques. Les baralles a la discoteca havien provocat queixes veïnals.

Fonts municipals apunten que ja hi ha oberts diversos procediments sancionadors, però que el districte de Sants-Montjuïc no té competències per tancar el local per raons de seguretat i que està col·laborant amb Mossos. El consistori recorda que aquesta discoteca ja està, de fet, amenaçada d'enderroc perquè el gener d'aquest any l'Ajuntament va aprovar un pla de millora urbana d'aquesta zona que inclou la demolició imminent de l'edifici i la construcció d'una residència d'estudiants a la mateixa parcel·la. La discoteca ha presentat al·legacions contra aquest projecte, però ja han sigut rebutjades per la comissió de govern.

Alerta de l'oci nocturn

La patronal de l'oci nocturn Fecalon ha reclamat més seguretat als entorns dels locals després d'aquest crim a la sortida d'una discoteca. Ha denunciat, a través d'un comunicat, els robatoris que pateixen els seus clients i "l'alt nivell d'inseguretat que hi ha a la ciutat". El secretari general de la patronal, Fernando Martínez, ha considerat que "és urgent i necessari un control exhaustiu de les armes blanques".

stats