Política municipal

Munté relleva Artadi al capdavant de Junts a Barcelona

El partit encara no ha decidit qui serà el candidat a les properes municipals

2 min
Grup municipal de Junts

BarcelonaDeu dies després de l'anunci que Elsa Artadi abandonava la política per motius personals i que no seria la candidata de JxCat a l'alcaldia de Barcelona, el grup municipal afronta ja la nova etapa amb la necessària reestructuració interna, tot i mantenir encara la incògnita de qui serà l'alcaldable l'any que ve. El que era més urgent era suplir la vacant d'Artadi a l'Ajuntament i això ja està preparat: la regidora Neus Munté, que és qui havia guanyat les primàries del PDECat per ser alcaldable el 2019, la rellevarà com a presidenta del grup, i Jordi Martí Galbis es manté com a portaveu.

Joan Rodríguez, que ja treballava al grup, ocuparà el lloc com a regidor, després que la diputada Pilar Calvo, que és a qui li tocava per ordre de llista, hi hagi renunciat per continuar exercint com a diputada al Congrés. Rodríguez serà també qui farà d'enllaç amb la direcció nacional del partit i qui, per tant, haurà de seguir el procés de les primàries per escollir el nou candidat, que de moment només té la certesa que no tindrà la candidatura de l'exalcalde Xavier Trias, que ja es va autodescartar.

"Hem fet la distribució de rols més fàcil i ràpida per treballar en forma d'equip", ha resumit Munté, que ha remarcat que els cinc regidors assumeixen noves responsabilitats. Francina Vila serà la portaveu adjunta i Ferran Mascarell s'ocuparà de la coordinació amb el Govern i amb els grups del Congrés i el Senat. El relleu d’Artadi, però, no es farà efectiu fins després del plenari d'aquest mes.

El grup comença la nova etapa promovent un ple extraordinari per abordar la polèmica sobre l'espionatge en les negociacions per a la formació del govern municipal del 2019. Consideren que fins ara els comuns s'han posat de "perfil" davant d'aquestes polèmiques i els demanen que demostrin que són els primers interessats a depurar responsabilitats. "Facin un pas endavant", ha dit Martí.

Junts també ha anunciat que a les comissions aquesta setmana portarà una proposta per demanar una consulta ciutadana sobre el projecte de la superilla de l'Eixample i ha recordat que els comuns portaven al seu programa fer consultes d'aquest tipus quan hi hagués projectes urbanístics d'envergadura.

stats