SOCIETAT
Societat 11/10/2011

Més barris de barraques a Tarragona i Girona

El polígon Entrevies de Tarragona o el barri de les Pedreres de Girona són altres focus de barraquisme a Catalunya

Dani Revenga
1 min
El Jesús fa cinc anys que viu al polígon Entrevies

TarragonaEls focus de barraquisme no són exclusius de Barcelona i es reprodueixen en altres ciutats catalanes, amb major o menor intensitat. És el cas del polígon Entrevies de Tarragona que, després del desmantellament del campament gitano que històricament havia acollit, ha vist com els seus nous habitants són les víctimes de la crisi i l'atur. Ara hi viuen només una desena de persones en males condicions, entre els quals hi ha el Jesús, de Costa d'Ivori, i que amb 43 anys, en fa cinc que viu en aquest poblat.

A Girona, el barri de les Pedreres es manté amb les barraques a l'espera del pla especial urbanístic que ha de convertir aquest espai en un gran parc urbà. Ara fa dos anys hi va haver els primers enderrocs, però el seu desenvolupament urbanístic segueix a l'espera de millors moments. Un cas diferent és el de Sant Pere Pescador, a l'Alt Empordà, on l'Ajuntament ha detectat fins a quinze barraques habitades en finques agrícoles del municipi. Aquí els veïns són treballadors temporers de la fruita.

Mentrestant, a Barcelona el fenomen del barraquisme difícilment té solució a curt termini. L'alcalde de la ciutat, Xavier Trias, admet que el problema s'ha "enquistat" en alguns barris.

Podeu llegir la informació completa a l'ARA PREMIUM.

stats