Albert Batlle: "Si hi ha hagut algun tipus de disfunció en el dispositiu, l'investigarem"

El director dels Mossos d'Esquadra insisteix que els aldarulls a Gràcia no es poden "tolerar" i els atribueix a una minoria "de violents"

El director dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle, ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio que el cos està investigant les lesions a un periodista durant el dispositiu policial per l'última nit d'aldarulls a Gràcia, així com les queixes d'alguns veïns del barri que dilluns havien trobat casquets de projectils de precisió als balcons. "S'haurà d'investigar i si cal, mirar algun tipus de correcció", ha dit Batlle, que considera tots dos episodis "un fet aïllat" en "el context d'una actuació policial més llarga" contra una "violència que no podem tolerar".

El director de la Policia ha explicat que aquest matí ha "demanat informació sobre les lesions" d'un periodista, Albert Martínez, que va assegurar que va patir dos cops de porra d'un agent després d'identificar-se. "S'ha de contextualitzar com es va produir, si cal algun tipus de correcció, ho estudiarem", ha dit Batlle.

Batlle també ha dit que estan analitzant les queixes rebudes per part de diversos veïns de Gràcia que van assegurar haver trobat casquets de projectils de precisió als seus balcons després dels aldarulls de dilluns a la nit. "No s'hauria d'haver produït, és una altra de les línies que haurem d'esbrinar", ha reconegut Batlle, que també ha admès que en un dispositiu llarg pot existir "algun tipus de disfunció aïllada" i ha insistit que els Mossos es troben "en un context de violència molt important".

Tenint en compte aquest context, el director de la policia ha demanat "un punt de contenció" a tots els "responsables institucionals", després de les crítiques rebudes per part de la CUP, que demana la seva dimissió i la dissolució dels antiavalots.

"Tolerància" zero contra els violents

Batlle ha volgut distingir entre els manifestants que "exerceixen els seus drets pacíficament" i un grup "d'una cinquantena de persones molt violentes i equipades per causar aldarulls". Segons el director de la Policia, els aldarulls de Gràcia no es poden "tolerar", perquè posen en risc "la seguretat dels veïns" del barri.

El director de la policia ha explicat que estan treballant per identificar aquest grup violent "i posar-lo a disposició de les autoritats judicials", tot i que reconeix que és "un procés llarg", que dificulta el fet que aquestes persones "procurin garantir la seva impunitat" amb "ulleres fosques, passamuntanyes, caputxes i cascs"

Segons Batlle, es tracta de persones que tenen "una clara voluntat d'actuar de forma violenta", perquè van equipats "amb cascs i cuirasses", a banda d'altres objectes contundents que "de cap manera s'han de tolerar".

El segon detingut en els aldarulls queda en llibertat

L'home que va ser detingut aquest dimecres durant els aldarulls en la tercera nit de protestes pel desallotjament del Banc Expropiat ha quedat en llibertat a l'espera de ser citat pel jutge a declarar, segons han informat fonts dels Mossos d'Esquadra. L'individu va ser detingut en relació als danys que es van ocasionar en el marc dels enfrontaments entre alguns manifestants i els Mossos d’Esquadra.

El barri de Gràcia ha viscut fins al moment tres nits d’enfrontaments entre el cos policial i persones que protestaven pel desallotjament del Banc Expropiat, després de tres manifestacions pacífiques que han transcorregut per diversos carrers del barri.