Societat 17/05/2019

El 60% dels veïns de Bellaterra volen annexionar-se a Sant Cugat i desvincular-se de Cerdanyola

Per tramitar la proposta es necessari disposar del 50% d'habitants a favor

Acn
2 min
Chus Cornellana i Miquel Vázquez, president i vicepresidenta de la Comissió d'Annexió de Bellaterra a Sant Cugat ahir a la roda de premsa

Cerdanyola del VallèsEl 60% dels habitants de l'entitat municipal descentralitzada (EMD) de Bellaterra han donat suport a la proposta d'annexionar-se a Sant Cugat del Vallès i desvincular-se de forma definitiva de Cerdanyola. Els responsables de la Comissió d'Annexió de Bellaterra a Sant Cugat han explicat que presentaran les signatures recollides i la memòria justificativa a l'Ajuntament de Cerdanyola perquè traslladi la petició al departament de Governació i al de Polítiques Digitals i Administració Pública i s'iniciïn els tràmits per fer possible la desconnexió.

El president de la Comissió d'Annexió de Bellaterra a Sant Cugat, Miquel Vázquez, ha explicat que han aconseguit reunir 1.200 signatures, que suposen el 60% dels 2.043 veïns que viuen a Bellaterra. "Ha estat un èxit", ha assegurat Vázquez en una roda de premsa que s'ha celebrat al centre Cívic de Bellaterra aquest dijous. L'entitat reconeix que tots els partits del ple municipal de Cerdanyola s'hi han manifestat en contra, però confien que després de les eleccions es configuri un nou escenari polític que pugui millorar les relacions entre l'EMD i l'executiu local.

El representant dels veïns considera que aquesta xifra avala la demanda de l'EMD perquè demostra que "el suport dels bellaterrencs al projecte Bellaterra és Sant Cugat és majoritari". Alhora recorda que, d'acord amb el decret de l'any 2017 en què es basa la seva demanda, era necessari disposar del sí del 50% dels habitants per poder iniciar la tramitació, una xifra que s'ha superat clarament.

"L'Ajuntament disposa de dos mesos per arribar a un acord al respecte i després ha de comunicar la nostra demanada al departament de Governació", ha relatat Vázquez, que ha afegit que serà el departament de Polítiques Digitals i Administració Pública qui es farà càrrec de la instrucció de l'expedient i qui haurà de decidir si l'accepta o no. "La decisió no pot ser política, ha de ser raonada i ajustada al decret", afirma, i afegeix que "a Cerdanyola no hi ha bellaterrencs; estem mal col·locats". També ha explicat que no tenen vincles amb Cerdanyola i que van al metge, a comprar o a estudiar a Sant Cugat.

L'acte d'aquest dijous també ha servit perquè dues de les tres formacions polítiques que hi ha a l'EMD, Gent per Bellaterra i Convergents, signin un manifest a favor de l'annexió a Sant Cugat del Vallès. Per la seva banda, ERC ha rebutjat sumar-se a aquesta proposta. Ramon Andreu, actual president de l'EMD i portaveu de Gent per Bellaterra, s'ha mostrat satisfet amb els suports aconseguits i ha assegurat que aquesta és una "nova solució" després que l'anterior experiència d'independitzar-se no pogués tirar endavant.

stats