Societat 14/07/2014

Els pèrits de l'acusació particular declaren a la jutge que els cops que va rebre Benítez dels mossos eren mortals

Els metges diuen en un informe que ni la malaltia cardíaca ni la cocaïna van influir en la seva mort

Agències
1 min
Un amic de Juan Andrés Benítez llegint una manifest al final de la concentració en record de l'empresari / ACN

BarcelonaDos metges diuen en un informe pericial que ha presentat l'acusació particular i han declarat davant la jutge que les lesions que presentava el cos de Juan Andrés Benítez, mort després de ser reduït pels Mossos d'Esquadra al barri del Raval, eren suficients per causar-li la mort. Han descartat també que patís la malaltia cardíaca Wolf-Parkinson-White i han comunicat que la quantitat de cocaïna que hi havia al cos de Benítez era "pràcticament indetectable" i que no hauria influït en la seva defunció. Per tant, sembla que els cops dels mossos n'haurien sigut la causa.

A més, tal com s'ha demostrat, Benítez va fer una trucada telefònica abans de trobar-se amb els mossos. L'informe pericial, fet per un cirurgià i un cardiòleg, diu que resulta impossible que Benítez ja tingués abans de l'arribada dels policies les lesions diagnosticades per l'autòpsia, com deia la defensa. Assegura que amb les fractures que presentava l'empresari barceloní no hauria pogut mantenir una conversa telefònica.

Una de les doctores de l'Hospital Clínic que va atendre l'empresari just abans de la seva mort també ha declarat davant la jutge i ha assegurat que Benítez presentava "lesions a simple vista". La metge va practicar un TAC cranial al mort en què va detectar danys secundaris a la parada cardiorespiratòria, així com fractures dels ossos nasals i costals i hematomes.

stats