Societat 24/04/2012

Veïns del barri del Besòs de Barcelona encara viuen angoixats per l'aluminosi

Prop d'un miler de pisos continuen pendents de la rehabilitació

Maria Ortega
1 min
01. La cuina de Rosa Sanjurjo, veïna del carrer Càller, fa anys que està apuntalada a l'espera que  es concreti la rehabilitació de l'edifici. 02. La placa del carrer també està esquerdada.

BarcelonaAl barri del Besòs de Barcelona, prop d'un miler de veïns conviuen encara amb l'aluminosi, una patologia del ciment -estesa durant els anys del desarrollismo a toc de construccions ràpides a baix preu- que va fer disparar les alarmes l'any 1990 al barri del Turó de la Peira. L'esfondrament d'un edifici al carrer Cadí es va cobrar la vida d'una dona. Quan es compleixen gairebé 22 anys d'aquell episodi, la ciutat encara no ha eradicat del tot el ciment aluminós i un dels barris més sacsejats per aquest problema és el de Besòs, a tocar de Sant Adrià.

Els veïns viuen amb angoixa i la vista fixa en un sostre que els recorda, de tant en tant amb sorolls, la malaltia de l'edifici. "Em dutxo i veig sempre aquesta esquerda sobre el meu cap", explica Conxita Vilaseca, la presidenta de la comunitat , que ha fet un esforç titànic per reunir els 2.025 euros que havia d'aportar per a la rehabilitació, que encara espera.

Pots llegir l'article complet a l'ARA PREMIUM.

stats