Societat 21/07/2021

El Bicibox arriba a dues estacions del metro de Barcelona

Els nous espais segurs per guardar bicicletes formen part d'una prova pilot que constarà de cinc aparcaments

Joana Garreta Passola
2 min
L'espai de Bicibox a l'estació de la L9 Sud Parc Logístic

BarcelonaL'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) amplia el servei de Bicibox, un servei gratuït d'aparcament de bicicletes en espais segurs, i el porta al metro en una prova pilot. Aquest dimecres n'ha inaugurat dos, un a l'estació de Parc Logístic de la L9 Sud i l'altre a la de Badalona Pompeu Fabra de la L2. Tenen espai per a 32 i 37 bicis, respectivament. Pròximament se n'instal·laran a les estacions de Mercabarna, Cèntric i Les Moreres, totes tres a la L9 Sud.

La prova pilot té per objectiu facilitar els desplaçaments d'últim quilòmetre i que siguin més nets. Sobretot se centra en el fet que la mobilitat cap al lloc de treball i des del lloc de treball sigui com més sostenible millor. En aquest sentit, la presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona, Rosa Alarcón, afirma que la voluntat és que el sistema s'estengui perquè "hi hagi més mobilitat amb bicicleta" i també "amb transport públic". I ha afegit que pensar en la mobilitat amb bicicleta no és només pensar en carrils bici, sinó també que les infraestructures d'aparcament segur són importants igualment.

Amb aquestes dues noves instal·lacions, el servei de Bicibox es pot trobar en 21 municipis de l'àrea metropolitana i arriba per primera vegada a Barcelona. Alarcón celebra que el servei hagi arribat a la ciutat i creu que posar les instal·lacions al metro és "una solució molt bona" perquè a la superfície és difícil, ja que Barcelona és un territori "molt compacte".

El servei de Bicibox compta amb quasi 17.000 usuaris i funciona en 21 municipis de l'AMB. Els nous punts d'aparcament al metro funcionaran com la resta, però faran el mateix horari que el de les estacions.

Nou servei de bicicletes públiques a l'àrea metropolitana

El pròxim ple de l'AMB aprovarà, si tot va com es preveu, l'establiment d'un nou sistema de bicicletes públiques. Ho ha anunciat el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat, Antoni Poveda. Sobrepassarà el sistema actual, l'e-Bicibox, que consta de 350 bicicletes en 10 ciutats. El nou sistema constarà de 2.000 bicicletes i tindrà presència en més ciutats. La previsió és que ja sigui operatiu l'estiu vinent.

stats