Societat 02/08/2019

El primer local comercial convertit en aparcament públic de bicis a l'àrea metropolitana

Obre a Sant Joan Despí un espai gratuït per a usuaris de Bicibox i residents

Ara
2 min
L'empresa Bicibox té previst ampliar el seu servei a zones de l'àrea metropolitana

BarcelonaUns baixos comercials en desús per aparcar-hi bicicletes particulars de manera segura. És el primer espai d'aquestes característiques que engega l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i està ubicat a Sant Joan Despí, a l'avinguda de Barcelona. Es tracta d'un espai gratuït i que forma part a a la xarxa d'aparcament de bicicletes Bicibox.

Com a tret característic diferencial, a més d'ocupar un local comercial, destaca l'ús mixt del servei: ofereix places d'aparcament tant als usuaris de Bicibox com als veïns del municipi. "Juntament amb el de Gavà, aquests nous formats d'aparcament de gran capacitat suposen un important pas en endavant per generalitzar l'ús diari de la bicicleta entre la ciutadania i facilitar massivament l'aparcament de la bicicleta particular", ha afirmat el vicepresident de mobilitat, transport i sostenibilitat de l'AMB i alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda.

Pel que fa a la distribució del local, internament queda dividit en tres grans zones. La primera serà la zona d'accés, que inclou un racó mecànic per tractar qualsevol incidència; la segona anirà destinada a l'aparcament dels usuaris del servei Bicibox, un espai marcat de color blau i que té 42 places; i la tercera anirà dedicada 46 places per a l'aparcament de bicicletes per als residents de Sant Joan Despí. En aquest cas, els vehicles aparcats en aquesta zona es regiran per la normativa d'Aparcaments Despí SA (ADSA) i només en podran fer ús els residents del municipi. També disposa de càmera de seguretat 24 hores que gestiona la Policia Municipal.

A més dels aparcaments de Gavà i Sant Cugat del Vallès, l'AMB ha ideat un model d'aparcaments de gran capacitat que quedaran integrats en estacions de metro per fomentar la intermodalitat entre el metro i la bicicleta. Està previst que les estacions de metro de Pompeu Fabra (L2), Mercabarna (L9) i Parc Logístic (L9) disposin d'aparcaments d'entre 40 i 50 places a dins de les estacions.

stats