Societat 28/07/2015

El bisbat de Cadis impedeix a un transsexual ser el padrí de bateig del seu nebot

L'Església al·lega que el jove no compleix amb el requisit de dur "una vida congruent amb la fe"

Efe
1 min
La cúria vaticana, en una imatge d'arxiu / AFP

CadisEl bisbat de Cadis i Ceuta ha impedit a Alex Salinas, un transsexual de 21 anys, ser el padrí de bateig del seu nebot en una parròquia de San Fernando. Segons l'església, la prohibició es deu al fet que el jove no compleix amb el requisit de dur "una vida congruent amb la fe".

"Per a la Església jo continuo sent una dona, encara que tingui el DNI canviat", ha explicat a Efe Alex Salinas, que vol interposar un recurs perquè el bisbat reconsideri una decisió que per a ell ha estat "com una puntada de peu a l'estómac", ja que és "molt creient".

Li ofereixen "el perdó"

Salinas, que va néixer amb òrgans femenins i a qui el seu DNI l'identifica com a home des de febrer de l'any passat, no entén la negativa del bisbat: "Per a ells sóc insà, per dir-ho d'alguna manera", assenyala, i afegeix que ha acudit a altres parròquies de la localitat, on ha rebut la mateixa resposta. "Només m'han oferit donar-me el perdó, com si estigués pecant", lamenta.

L'Església, que estableix els requisits per a ser padrí de bateig en el capítol 4 del Dret Canònic sobre els actes sacramentals, ofereix a Àlex Salinas la possibilitat de ser "padrí espiritual" del seu nebot, segons han explicat a Efe fonts del bisbat de Cadis. "Mentre el papa Francesc rep transsexuals al Vaticà, la Església Catòlica espanyola segueix vivint a l'Edat Mitjana", ha declarat als mitjans, arran d'aquest cas, l'única diputada transsexual a Espanya, Carla Antonelli.

stats