Societat 07/08/2015

El bisbe de Cadis rectifica i permet a un transsexual ser el padrí d'un bateig

El jove havia iniciat una campanya a internet per demanar al papa Francesc la rectificació del bisbat

Efe
2 min
L’Alexander ha impulsat una petició a Change.org per demanar al Papa que intercedeixi en el seu cas.

CadisEl bisbe de Cadis i Ceuta permetrà a Álex Salinas, un jove transsexual de San Fernando (Cadis), ser el padrí del bateig seu nebot, segons li ha anunciat el titular de la parròquia on ha de tenir lloc la cerimònia. En declaracions a Efe, Salinas ha explicat que el rector li ha comunicat que havia parlat amb el bisbat i que li havia traslladat que la decisió d'impedir ser padrí havia estat un error perquè ser transsexual no és obstacle per ser padrí d'un bateig eclesiàstic.

"Estic molt content pel que suposa per a mi però, sobretot, perquè el que val per a mi, val per a altres transsexuals que som catòlics i volem formar part de l'Església", ha explicat. Salinas ha rebut el missatge del rector després d'una intensa campanya en xarxes socials i internet. La seva germana havia anunciat també la cancel·lació del bateig fins que el jove pogués ser el padrí.

Segons ha explicat el futur padrí, el rector ha instat ja la seva família a posar data a aquesta celebració, que, en principi, s'esperava per al mes de setembre. Per la seva banda la diputada socialista Carla Antonelli ha expressat la seva satisfacció per la decisió del bisbat i ha declarat que "és de savis rectificar i l'Església ja ha tingut temps en 2.000 anys per aprendre a fer-ho". "L'Església tampoc pot rebutjar ningú d'aquesta manera perquè no li sobren fidels i perquè aquesta decisió no era digna de la paraula de Déu, perquè Jesucrist mai va concebre aquest odi", ha afegit.

Antonelli ha confiat que el cas de l'Álex Salinas serveixi també per a altres transsexuals creients, ja que "es pot ser transsexual i ser creient, com es pot ser transsexual i bona persona o mala persona". S'ha mostrat segura que aquesta decisió "històrica" de l'Església ajuda a consolidar el seu missatge.

El bateig estava previst a la parròquia de Sant Josep Artesà de San Fernando (Cadis), però Salinas va ser rebutjat com a padrí per la seva condició de transsexual, en una decisió que el bisbat de Cadis i Ceuta van justificar amb l'argument que per exercir aquesta funció cal portar un estil de vida congruent amb les disposicions de l'Església.

La difusió d'aquesta negativa va propiciar una petició a la plataforma change.org perquè el papa Francesc rebés Salinas i tractés amb igualtat el col·lectiu de transsexuals, una iniciativa que ha reunit fins ara més de 34.000 signatures.

stats