SANITAT
Societat 06/02/2014

Boi Ruiz assegura que 650 nens no pateixen malnutrició, sinó que viuen en un entorn de pobresa

El conseller de Salut ha insistit que dels 660 menors només 10 tenen problemes relacionats amb la falta d'aliments adequats i els altres 650 tenen riscos, però no estan malnodrits.

Ara/efe
1 min
Boi Ruiz va anunciar ahir un pla per estabilitzar les llistes d'espera de cirurgia cardíaca.

BarcelonaEl conseller de Salut, Boi Ruiz, ha assegurat aquest dijous que els 650 menors atesos per la sanitat pública no tenen malnutrició, sinó que estan en risc de perquè "tenen una situació familiar de baixos ingressos però això no vol dir que tinguin una malaltia derivada d'aquesta situació". "Són indicadors d'alerta en la història clínica", ha afegit.

En una compareixença davant els mitjans de comunicació convocada d'urgència, el conseller ha insistit que dels 660 menors classificats per Salut Pública en aquest codi de circumstàncies socials i econòmiques, només 10 tenen problemes relacionats amb la falta d'aliments adequats i els altres 650 tenen riscos, però no estan malnodrits.

Ruiz ha reiterat que no hi ha malnutrició a Catalunya per factors socioeconòmics i ha explicat que hi ha alguns casos deguts a malalties que provoquen una mala assimilació de nutrients que no tenen relació amb la pobresa.

El conseller ha assegurat que s'han limitat a transmetre al Síndic de Greuges, que l'estiu passat ja va alertar de l'existència d'aquests casos, "la informació de la font de les dades", que, segons ha dit, "són exactament els mateixos que es van presentar a l'agost".

Boi Ruiz també ha negat que s'estigui "practicant ocultisme amb les dades", tal com ha denunciat aquest dijous ICV-EUiA.

"Els 650 nens tenen aquest factor de risc en la història clínica, però no s'ha detectat en cap d'ells malnutrició", ha insistit el conseller, que creu que s'han malinterpretat les xifres de l'informe.

stats