SANITAT
Societat 16/09/2012

Boi Ruiz defensa que una Catalunya independent tindria una millor sanitat

El conseller de Salut creu que cal seguir fent canvis en el sistema

Acn
1 min
El conseller de Salut, Boi Ruiz, considera que les retallades no han afectat la qualitat de l'assistència als hospitals catalans.

BarcelonaEl conseller de Salut, Boi Ruiz, ha defensat aquest diumenge que una Catalunya independent tindria una millor sanitat, que no forçosament seria com l'actual, perquè considera que cal fer canvis per millorar-la. "Si gaudíssim de la capacitat de tenir els serveis públics que genera la nostra riquesa tindríem una sanitat millor", ha afirmat rotundament Ruiz, que creu que la secessió d'Espanya no suposaria cap problema en l'àmbit sanitari sinó tot el contrari, perquè el país disposaria de "caixa pròpia" i superaria un dels principals obstacles, que és estar "pendents cada mes si arriba a temps i amb la quantitat suficient la transferència de l'Estat".

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Boi Ruiz ha posat èmfasi en el fet que disposar de "caixa pròpia" ja suposaria un gran canvi, perquè un dels problemes més importants és "fer front als pagaments". Encara que la sanitat seria millor, Ruiz també defensa que cal seguir fent canvis per millorar-la.

"El sistema podria funcionar sense l'estat espanyol", ha explicat el titular de Salut, que considera que els 7,5 milions de catalans són "una massa critica prou elevada per resoldre els problemes de salut". Tot i això, tenir un nivell més alt d'autogovern no vol dir "deixar d'estar integrats des del punt de vista de les relacions professionals i sanitàries", ha afegit.

stats