SALUT
Societat 18/01/2011

Manel Jovells substitueix Boi Ruiz al capdavant de la Unió Catalana d'Hospitals

La junta directiva de la Unió Catalana d’Hospitals ha escollit Manel Jovells i Helena Ris com a president i directora general en substitució de Boi Ruiz i de Roser Fernández, respectivament, els quals van abandonar els seus càrrecs en ser nomenats conseller de Salut i secretària general del departament

Redacció
1 min

BarcelonaJovells compta amb una consolidada i àmplia experiència en la gerència i direcció d’entitats sanitàries i socials, tant en l’àmbit públic com privat. Entre aquestes responsabilitats, Jovells ha estat, entre d'altres, gerent de l’Hospital de Sant Bernabé de Berga i de l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla (1984-1989), i també ha tingut diversos càrrecs a l'Institut Català de la Salut i va ser secretari general del departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya entre els anys 2000 i 2003.

Helena Ris és llicenciada en Medicina per la Universitat de Barcelona, especialitzada en pediatria. La seva experiència professional ha estat lligada a l’àmbit sanitari i ha ocupat diversos llocs de responsabilitat tant en l’administració com en la gestió de centres sanitaris. Ris ha estat directora del programa d’implantació de la reforma de l’atenció primària i va ser subdirectora gerent de la Ciutat Sanitària i Universitària de Bellvitge. Posteriorment, i fins al 2001, es va fer càrrec de la gerència de la regió sanitària Centre del CatSalut.

Des de l’any 2001 i fins a dia d’avui, ha estat directora general de la Corporació Sanitària Parc Taulí, entitat que ara deixa per assumir la direcció general de la Unió Catalana d’Hospitals. El novembre de 2010 el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona li va atorgar el Premi a l’Excel·lència Professional.

La Unió és una associació empresarial formada per 109 entitats sanitàries i socials que aglutinen més de 380 centres.

stats